Categories: Ştiri sănătate

OMS cere vaccinări în masă: „Pregătiți-vă pentru noua pandemie”

OMS cere vaccinări în masă. Vaccinările în masă vor fi necesare în curând pentru a face față efectelor schimbărilor climatice, inclusiv amenințarea bolilor purtate de țânțari, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății.

Dr. Maria Van Kerkhove, responsabilul tehnic al OMS pentru COVID-19, se referă la țânțarii migratori, despre care ea a susținut că sunt rezultatul schimbărilor climatice, și pot transmite diferitele boli.

Sursa foto: PEXELS

Pentru a face față problemei trebuie să profităm de instrumentele existente, cum ar fi monitorizarea populației de țânțari, totuși a adăugat că „trebuie să ne uităm și la intervențiile medicale, precum vaccinarea în masă a populației”.

De altfel, medicul s-a referit apoi la pandemia de Covid-19, spunând că „țările au muncit în ultimii ani din cauza Covid-19 pentru a mobiliza populațiile și a efectua vaccinări în masă, trebuie să profităm de acest lucru”.

OMS: Următoarea pandemie va fi mai mortală decât coronavirusul

Reamintim că OMS a susținut recent că următoarea pandemie va fi mai mortală decât coronavirusul și a oferit o listă de boli prioritare, așa cum le numește, care ar putea provoca următoarea pandemie mortală.

Boală fatală

OMS descrie Boala X (Boala X) ca fiind necunoscută științei medicale, dar care s-ar putea dovedi fatală. Indiferent dacă este vorba de un virus, bacterii sau ciuperci, probabil că nu există vaccinuri și puține tratamente disponibile, relatează New York Post. „Este un scenariu pentru care trebuie să ne pregătim cu toții”, dr. Richard Hatchett.

Experții în sănătate publică cred că următoarea „boală X” va fi zoonotică, adică va veni de la animale sălbatice sau domestice și apoi se va răspândi și va infecta oamenii. Ebola, HIV/SIDA și COVID-19 au fost focare zoonotice.

OMS a inventat termenul de Boală X în 2018, iar un an mai târziu, COVID-19 a început să se răspândească în China, comunitatea globală fiind martoră la o pandemie de la un nou virus: termenul „Boala X” a apărut deja.

„Boala X este chiar după colț”, a declarat pentru National Post dr. Pranab Chatterjee, cercetător la Departamentul de Sănătate Internațională de la Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health din Baltimore. „Recentul focar de gripă aviară H5N1 din Cambodgia este doar un exemplu”, a adăugat Chatterjee.

„ Nu poate fi ignorată nici posibilitatea unui agent patogen proiectat în laborator (care cauzează boli). Procedând astfel, ar putea duce la o „Boală X” catastrofală, care ar face ravagii la nivel mondial”, spune un articol din 2021 în jurnalul Infection Control & Hospital Epidemiology.

O altă posibilă sursă ar putea fi așa-numiții viruși „zombi” care au fost prinși permanent în gheață, dar sunt eliberați prin încălzire.

Bolile de pe lista OMS care ar trebui să fie prioritare sunt:

  • Virusul Marburg
  • Febra hemoragică Crimeea-Congo
  • Febra Lassa
  • Bolile Nipah și henipavirale
  • Febra Văii Riftului și sindromul respirator din Orientul Mijlociu.

Pentru a preveni și a lupta împotriva unei epidemii de „boala X”, medicii și cercetătorii din întreaga lume solicită urgent o creștere a fondurilor pentru a sprijini cercetarea cu privire la posibilii factori de pandemie, potrivit OMS.

Recent Posts

15 mai. Ziua Națională a Bujorului Românesc. Este floare națională a României, iar care o rup au parte de amenzi usturătoare

Ziua Națională a Bujorului Românesc. Specie florală unică în Europa, se găseşte numai în România…

15 minute ago

Șase copii au ajuns la Urgență cu halucinații. Bunica i-ar fi spălat cu o substanță toxică

Mai mulți copii au ajuns la Urgență cu halucinații. O nouă tragedie care ar fi…

45 de minute ago

Trei simptome de cancer care pot fi observate în timpul mesei. Ce nu trebuie să ignori niciodată

Simptome de cancer care apar la masă. Este bine cunoscut că factori precum fumatul mult,…

o oră ago

Suntem din ce în ce mai nefericiți la locul de muncă. Tot mai mulți români se plâng de epuizare și stres

Suntem nefericiţi și neîmpliniți la locul de muncă! Cel puţin aceasta este concluzia la care…

2 ore ago

Vestea așteptată de toți pensionarii. CNPP a stabilit modelul OFICIAL al deciziei de recalculare

Modelul deciziei de calcul a pensiilor emis de CNPP. Din septembrie 2024, pensiile stabilite pe…

2 ore ago

Citeste si: