Categories: Știrile zilei

Papa Francisc spune că Ucraina ar trebui negocieze cu Rusia. „Când vezi că ești învins, trebuie să negociezi”. Reacția indignată a Ucrainei

Papa Francisc spune că Ucraina ar trebui negocieze cu Rusia. „Când vezi că ești învins, trebuie să negociezi”. Reacția indignată a Ucrainei

Într-un interviu acordat postului elvețian RSI, Papa Francisc a declarat că Ucraina ar trebui să ia în considerare posibilitatea de a se așeza la masă cu Rusia pentru a purta discuții de pace și a negocia sfârșitul războiului, notează Euronews.

În opinia sa, Ucraina se află în fața unei posibile îngrângeri, tocmai de aceea ar trebui să aibă curajul să negocieze încheierea războiului cu Rusia. Papa Francisc a ținut să sublinieze că Ucraina nu ar trebui să se simtă rușinată să stea la aceeași masă pentru a duce discuții de pace.

Papa Francisc cere pentru Ucraina curajul negocierii

„Cred că cel mai puternic este cel care privește situația, se gândește la oameni și are curajul steagului alb și negociază”, a spus Francisc. Acesta a adăugat și că discuțiile ar trebui să aibă loc cu ajutorul puterilor internaționale.

Cu toate acestea, Ucraina rămâne fermă să nu se implice direct cu Rusia în negocierile de pace.  Președintele Volodimir Zelenski a spus de nenumărate ori că inițiativa în negocierile de pace trebuie să aparțină țării care a fost invadată.

În al treilea an de război, Rusia câștigă amploare pe câmpul de luptă în război, iar Ucraina nu mai are muniții. Între timp, unii dintre aliații Ucrainei din Occident ridică delicat perspectiva trimiterii de trupe.

Purtătorul de cuvânt al Vaticanului, Matteo Bruni, a declarat sâmbătă că Francisc a preluat termenul „steagul alb” care a fost folosit de intervievator. El a emis o declarație de clarificare după ce comentariile papei „steagul alb” au stârnit critici conform cărora el se alătură Rusiei în conflict.

Pe tot parcursul războiului, Francisc a încercat să mențină neutralitatea diplomatică tradițională a Vaticanului. Cu toate acestea, Papa a fost adesea acuzat că ar avea o simpatie față de națiunea rusă, cum ar fi atunci când a remarcat că NATO „latră la ușa Rusiei” cu expansiunea sa spre est.

Francisc a spus că „cuvântul „negociere” este un cuvânt curajos”.

„Când vezi că ești învins, că lucrurile nu merg bine, trebuie să ai curajul să negociezi. Negocierile nu sunt niciodată o capitulare”, a spus Papa Francisc.

Papa le-a reamintit oamenilor că unele țări s-au oferit să acționeze ca mediatori în conflict.

„Astăzi, de exemplu, în războiul din Ucraina, sunt mulți care vor să medieze”, a spus el. „Turcia s-a oferit pentru asta. Si altii. Nu vă fie rușine să negociați înainte ca lucrurile să se înrăutățească”.

Mesajul Ucrainei pentru Papa Francisc: Trebuie să ucidem Balaurul!

Ambasada Ucrainei de la Vatican i-a răspuns, duminică, Papei Francisc că în Al Doilea Război Mondial nimeni nu a vorbit „despre negocieri de pace cu Hitler”.

„Este foarte important să fim clari ! Când vorbim despre Al Treilea Război Mondial, ceea ce avem acum, trebuie să învăţăm lecţiile celui celui de-Al Doilea Război Mondial”, a scris misiunea diplomatică ucraineană pe reţelele sociale, potrivit agenţiei EFE.

„A vorbit atunci cineva serios despre negocieri de pace cu Hitler şi de steag alb pentru a-l mulţumi? Deci, lecţia este una singură: dacă vrem să se termine războiul, trebuie să facem tot posibilul pentru a ucide Balaurul”, a transmis ambasada ucraineană.

Recent Posts

Tumoră de 10 kilograme, extirpată de medicii de la Spitalul Județean Arad. Simptomele care au trimis-o pe pacientă la spital

O echipă medicală de la Spitalul Judeţean Arad a extirpat de la o pacientă de…

24 de minute ago

Pensie 2024: românul „privilegiat” cu pensie de 17.000 de lei fără să fi muncit vreo zi

Majoritatea pensionarlor din România încasează o pensie medie de 2.000 de lei după 40-50 de…

54 de minute ago

O furtună solară de nivel G4 atinge Pământul în acest weekend. Amenințare severă de HAOS în tehnologiile vitale pentru omenire

Un nivel neobișnuit de activitate solară în această săptămână ar putea perturba unele dintre cele…

o oră ago

ALERTĂ ALIMENTARĂ: Ciocolata renumită, iubită de români, retrasă de urgență de la raft.NU O MAI CONSUMAȚI! Pericol pentru sănătate

Renumit sortiment de ciocolată retras de pe rafturile magazinelor. Informarea a venit chiar din partea…

2 ore ago

Cât vei lua pensie, după recalculare, dacă ai muncit 15 ani

Pensie după 15 ani de muncă. În România, aproximativ 1.100.000 de pensionari beneficiază de pensia…

13 ore ago

Te-ai întrebat de ce mănânci sub stres și nu te poți abține? Cercetătorii au găsit, în sfârșit, găsit o explicație științifică

Mâncarea pe bază de stres este adesea declanșată de forțe nesănătoase pe care ne-am dori…

14 ore ago

Citeste si: