Medicii vă recomandă să evitaţi să gătiţi alimente în folie sau vase de aluminiu, dar şi să le depozitaţi în ele. Staniolul conţine ioni toxici din aluminiu care aduc un lanţ de probleme, de la cancer la osteoporoză.
Pe cât este de nociv, pe atât este de „prezent” în casa noastră: în alimente, în staniolul în care împachetăm sandviciurile, în vasele de gătit şi tacâmuri, în antiperspirante, chiar şi în unele medicamente. Şi apa conţine aluminiu, dar sub formă de săruri, fiind singura situaţie când nu este nociv.
„Ionii de aluminiu pot ajunge în alimente şi, odată ingeraţi, au un efect toxic, în special asupra creierului. În top se află afecţiunile neurovegetative (Alzheimer, Parkinson), anemie, afecţiuni pulmonare. În plus, împiedică absorbţia calciului, crescând astfel riscul de osteoporoză sau alte boli ale oaselor”, atrage atenţia prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, specialist în alimentaţie.
Pentru a preîntâmpina apariţia acestor afecţiuni, scăpaţi rapid de toate ustensilele şi recipientele de aluminiu din bucătărie, renunţaţi la a mai găti în folie de aluminiu, nu mai cumpăraţi bere şi răcoritoare la cutie. Cercetaţi eticheta produselor şi aveţi grijă să nu apară fosfatul de aluminiu.
Sfaturi de la experți! Vasele de sânge joacă un rol foarte important în organism. Ei…
Adolescenții care vapează ar putea fi expuși la metale toxice. Aromele dulci prezintă riscuri suplimentare!…
Horoscop 2 mai 2024: Schimbări. Nativii horoscopului au parte de schimbări radicale în viața lor în…
Avertizare ANM: Ploile și vijeliile se extind înainte de Paște! Care sunt zonele cele mai…
Cel mai bun fruct pentru digestie. Digestia este procesul prin care alimentele sunt descompuse chimic…
Pe 5 mai, creștinii ortodocși sărbătoresc Paștele 2024. Toată lumea știe că Paștele nu este…