Categories: Ştiri sănătate

Pelerinaj Sfânta Parascheva 2023. Sunt așteptați peste 300.000 de credincioși să se închine la racla cu moaștele sfintei, la Iași

Din cuprinsul articolului

Pelerinaj Sfânta Parascheva 2023. Zeci de mii de pelerini sunt deja la Iaşi pentru Sărbătoarea Sfintei Parascheva, ocrotitoarea Moldovei.

Peste 40 de mii de credincioşi au trecut deja prin faţa baldachinului de la Catedrala Mitropolitană şi s-au rugat la racla cu Moaştele Sfintei.

Sâmbătă seara, pelerinii au luat parte la procesiunea Calea Sfinţilor, în care racla cu moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva a fost purtată pe străzile din centrul oraşului.

Pelerinaj Sfânta Parascheva 2023

Racla cu moaştele Sfintei Parascheva a fost purtată în procesiune de un sobor de 32 preoţi, conduşi de PS Nichifor Botoşăneanu.

Şi pentru că vremea deja s-a răcit serios, pelerinii primesc un ceai cald, oferit de Mitropolia Moldovei.

„Angajați ai Spitalului, Policlinicii și Fundației Providența, sprijiniți voluntari de membre ale Societății Ortodoxe a Femeilor Române Filiala Iași, de elevi ai Colegiului Național ‘Mihai Eminescu’ din Iași, dar și de alți binevoitori, împart pe toată durata pelerinajului, între 7 și 15 octombrie, fără întrerupere, atât pe timpul zilei, cât și pe timpul nopții, un ceai cald pentru pelerini.

În intervale de câte trei sau patru ore, voluntarii se organizează mai ales pe timpul nopții, când temperaturile sunt mai scăzute, pentru a fi mereu alături de pelerini”, a declarat purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Iaşilor, preotul Lucian Apopei, potrivit RADOR.

Potrivit estimărilor jandarmeriei, 300 de mii de credincioşi se vor afla la Iaşi pe durata acestui eveniment considerat cel mai impresionant pelerinaj din Europa Centrală şi de Est care se încheie pe 14 octombrie.

Recent Posts

Vremea o ia razna la final de săptămână. Prognoza ANM s-a modificat

Vremea o ia razna de vineri, 17 mai. ANM a revizuit prognoza meteo și prevede…

18 minute ago

Două planete aduc noroc și belșug pentru mai multe zodii. Zodia care poate să își îndeplinească o mare dorință până pe 31 Mai

Cristina Demetrescu vestește o perioadă favorabilă pentru câteva semne zodiacale. Dorințele cele mai mari se…

48 de minute ago

Aurul verde: infuzia antiinflamatoare ancestrală asiatică care este cheia tinereții

Printre curiozitățile pe care le ascunde ceaiul verde, una dintre cele mai frapante este faptul…

o oră ago

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli de inimă în decurs de un an după naștere

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli cardiace. Există o creștere semnificativă a riscului de a…

2 ore ago

Un adolescent de 14 ani a murit după ce a mâncat un singur chips picant. Ambalajul avertiza că provoacă „durere intensă”

Tragedie în America, unde un adolescent a murit după ce a mâncat un chips extrem…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică