Sari la conținut

Pelerinaj la Moaștele Sfântului Nicolae. Brâul Maicii Domnului a ajuns la Biserica Sfântul Gheorghe-Nou din Capitală

pelerinaj
Sursa foto: Antena3CNN
Pelerinaj la moastele Sfantului Nicolae

Pelerinaj la Moaștele Sfântului Nicolae. Brâul Maicii Domnului a ajuns la Biserica Sfântul Gheorghe-Nou din Capitală.

În perioada 4-7 decembrie, credincioșii care trec pragul lăcașului de închinare a Bisericii Sfântul Gheorghe-Nou din București se vor putea închina la Cinstitul Brâu al Maicii Domnului de la Mănăstirea Kato Xenia din Grecia.

Pelerinaj la Moaștele Sfântului Nicolae. Brâul Maicii Domnului a ajuns la Biserica Sfântul Gheorghe-Nou din Capitală

Biserica „Sfântul Gheorghe”-Nou din Capitală își va sărbători hramul de iarnă marți, 6 decembrie, când va fi cinstit Sfântul Ierarh Nicolae, Arhiepiscopul Mirelor Lichiei.

Încă din dimineața zilei de duminică, 4 decembrie, oameni din toată țara au venit pentru a se închina la racla cu mâna dreaptă a Sfântului Nicolae, dar și la brâul Maicii Domnului, care a fost adus tocmai din Grecia.

În dimineața zilei de luni vor fi săvârșite Utrenia și Sfânta Liturghie, începând cu ora 8:30, iar de la ora 17:00, Acatistul Sfântului Ierarh Nicolae și Vecernia cu Litie.

Potrivit ziarullumina.ro, marți, 6 decembrie, în ziua hramului, va fi oficiată slujba Utreniei de la ora 8:00, iar de la ora 9:30, Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop-vicar patriarhal, va săvârși Sfânta Liturghie arhierească, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi. Tot de la ora 17:00 vor fi săvârșite marți Acatistul Maicii Domnului și Vecernia.

Miercuri, 7 decembrie, în ultima zi a manifestărilor prilejuite de hramul de iarnă al parohiei, vor fi săvârșite Utrenia și Sfânta Liturghie, începând cu ora 8:30, iar de la ora 17:00, Acatistul Brâului Maicii Domnului și slujba Vecerniei. Delegația greacă va pleca spre Mănăstirea Kato Xenia cu brâul Maicii Domnului la ora 22:00.

Credincioșii bucureșteni și pelerinii iubitori de sfinți sunt așteptați să aducă cinstire Maicii Domnului și Sfântului Ierarh Nicolae în fiecare din aceste zile, până la ora 22:00.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel