Sari la conținut

Pelerinaj Sfânta Parascheva 2023. Sunt așteptați peste 300.000 de credincioși să se închine la racla cu moaștele sfintei, la Iași

Pelerinaj Sfanta Parascheva
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Pelerinaj Sfanta Parascheva, octombrie 2023

Din cuprinsul articolului

Pelerinaj Sfânta Parascheva 2023. Zeci de mii de pelerini sunt deja la Iaşi pentru Sărbătoarea Sfintei Parascheva, ocrotitoarea Moldovei.

Peste 40 de mii de credincioşi au trecut deja prin faţa baldachinului de la Catedrala Mitropolitană şi s-au rugat la racla cu Moaştele Sfintei.

Sâmbătă seara, pelerinii au luat parte la procesiunea Calea Sfinţilor, în care racla cu moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva a fost purtată pe străzile din centrul oraşului.

Pelerinaj Sfânta Parascheva 2023

Racla cu moaştele Sfintei Parascheva a fost purtată în procesiune de un sobor de 32 preoţi, conduşi de PS Nichifor Botoşăneanu.

Şi pentru că vremea deja s-a răcit serios, pelerinii primesc un ceai cald, oferit de Mitropolia Moldovei.

„Angajați ai Spitalului, Policlinicii și Fundației Providența, sprijiniți voluntari de membre ale Societății Ortodoxe a Femeilor Române Filiala Iași, de elevi ai Colegiului Național ‘Mihai Eminescu’ din Iași, dar și de alți binevoitori, împart pe toată durata pelerinajului, între 7 și 15 octombrie, fără întrerupere, atât pe timpul zilei, cât și pe timpul nopții, un ceai cald pentru pelerini.

În intervale de câte trei sau patru ore, voluntarii se organizează mai ales pe timpul nopții, când temperaturile sunt mai scăzute, pentru a fi mereu alături de pelerini”, a declarat purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Iaşilor, preotul Lucian Apopei, potrivit RADOR.

Potrivit estimărilor jandarmeriei, 300 de mii de credincioşi se vor afla la Iaşi pe durata acestui eveniment considerat cel mai impresionant pelerinaj din Europa Centrală şi de Est care se încheie pe 14 octombrie.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel