Peste două treimi din cazurile de Omicron din Anglia sunt reinfectări, atenționează specialiștii

Studiu. Peste două treimi din cazurile de Omicron din Anglia sunt reinfectări.

Potrivit unui studiu al Imperial College London, pe 3.000 de cazuri din Anglia, varianta Omicron a înlocuit complet varianta Delta ca variantă dominantă de COVID în Anglia, 99% dintre cazurile găsite în ianuarie fiind cauzate de subvarianta mai contagioasă.  Restul de 1% dintre infecții au fost cauzate de Delta, care era dominantă și în Regatul Unit.

„Am observat niveluri fără precedent de infecție cu SARS-CoV-2 în Anglia în ianuarie 2022 și înlocuirea aproape completă a Deltei cu Omicron”, au spus autorii raportului miercuri.

Studiu. Peste două treimi din cazurile de Omicron din Anglia sunt reinfectări

Marea Britanie a raportat între 70.000 și 150.000 de cazuri pe zi pe parcursul lunii ianuarie. Omicron este acum dominant, nu doar în Anglia, ci și în majoritatea țărilor în care există. Mai mult, varianta extrem de virulentă reinfectează și persoanele care au fost infectate anterior cu alte tulpini de COVID-19.

Potrivit raportului, citat de fortune.com, 64,6% dintre cazurile înregistrate în Anglia au fost găsite la persoane care au demonstrat că au avut o infecție anterioară cu COVID.

Încă 7,5% dintre cei cu cazuri pozitive au spus că bănuiau că au mai suferit COVID înainte, deși nu au fost testați pentru boală.

Raportul contrazice teoriile conform cărora infecția anterioară ar putea ajuta la protejarea împotriva reinfectării cu Omicron.

„Vaccinarea rămâne cel mai bun mod de a vă proteja de boli severe și de spitalizare de la Omicron și aș îndemna pe oricine nu a făcut acest lucru să se prezinte pentru prima, a doua și a treia doză cât mai curând posibil”, a spus Jenny Harries, director executiv. a Agenției pentru Securitatea Sănătății din Marea Britanie.

Marea Britanie a renunțat la restricțiile anti-covid

Potrivit guvernului britanic, autoritățile din domeniul sănătății au distribuit peste 37 de milioane de doze de rapel de la începutul lunii ianuarie. Cu rata de vaccinare ridicată și numărul cazurilor de Covid în scădere, Marea Britanie a ridicat joi majoritatea restricțiilor actuale.

Măștile de față nu vor mai fi obligatorii în spațiile publice, deși sunt încă recomandate, iar locurile precum barurile și restaurantele nu vor mai necesita dovada vaccinării pentru intrare. Dar guvernul continuă să sfătuiască prudență.

„Ratele COVID-19 sunt încă ridicate, așa că, pe măsură ce învățăm să trăim cu virusul, este vital să continuăm să fim vigilenți. Spălați-vă pe mâini, lăsați să intre aer proaspăt, faceți-vă un test și, dacă nu ați făcut-o deja, faceți-vă stimularea acum”, a declarat miercuri secretarul pentru Sănătate al Regatului Unit, Sajid Javid.

Recent Posts

Dr. Adina Alberts, despre planta biblică care poate vindeca orice, mai puțin MOARTEA: Să o luăm preventive. Este anticancerigen…

Dr. Adina Alberts, despre planta biblică. Cum să prevenim cancerul cu produse naturale. Sfaturile medicului…

6 ore ago

Horoscop 15 mai 2024. Berbec, nu te grăbi să dai un răspuns. Vărsător, te poți confrunta cu mici piedici

Horoscop 15 mai 2024. Nativii din zodia Berbec este sfătuită de astrologi să nu se…

7 ore ago

Pensionarii care pot primi 1.400 lei de la stat. Când se dau banii și ce criterii trebuie să îndeplinească

Pensionarii care pot primi 1.400 lei de la stat. Când se dau banii și ce…

7 ore ago

Medic român: Bolile de piele au un impact foarte mare

Bolnavii de cancer de piele au nevoie de consiliere psihologică pentru a face față emoțiilor…

8 ore ago

Cum se pregătesc oamenii de știință pentru o nouă pandemie: Protecție mai largă pentru omenire

Nou modul de protecție împotriva amenințărilor pandemice viitoare. oamenii de știință iau în considerare modul…

8 ore ago

Bucureștiul are un nou Spital de Stomatologie. Unde este situat și ce are în dotare unitatea medicală

Bucureștiul are acum un nou Spital de Stomatologie. Unitatea se află în sectorul 4.  Această…

9 ore ago

Citeste si: