Sari la conținut

Peste două treimi din cazurile de Omicron din Anglia sunt reinfectări, atenționează specialiștii

Multime de oameni
Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro
Un miliard de oameni va avea osteoartrita pana in 2050

Studiu. Peste două treimi din cazurile de Omicron din Anglia sunt reinfectări.

Potrivit unui studiu al Imperial College London, pe 3.000 de cazuri din Anglia, varianta Omicron a înlocuit complet varianta Delta ca variantă dominantă de COVID în Anglia, 99% dintre cazurile găsite în ianuarie fiind cauzate de subvarianta mai contagioasă.  Restul de 1% dintre infecții au fost cauzate de Delta, care era dominantă și în Regatul Unit.

„Am observat niveluri fără precedent de infecție cu SARS-CoV-2 în Anglia în ianuarie 2022 și înlocuirea aproape completă a Deltei cu Omicron”, au spus autorii raportului miercuri.

Studiu. Peste două treimi din cazurile de Omicron din Anglia sunt reinfectări

Marea Britanie a raportat între 70.000 și 150.000 de cazuri pe zi pe parcursul lunii ianuarie. Omicron este acum dominant, nu doar în Anglia, ci și în majoritatea țărilor în care există. Mai mult, varianta extrem de virulentă reinfectează și persoanele care au fost infectate anterior cu alte tulpini de COVID-19.

Potrivit raportului, citat de fortune.com, 64,6% dintre cazurile înregistrate în Anglia au fost găsite la persoane care au demonstrat că au avut o infecție anterioară cu COVID.

Încă 7,5% dintre cei cu cazuri pozitive au spus că bănuiau că au mai suferit COVID înainte, deși nu au fost testați pentru boală.

Raportul contrazice teoriile conform cărora infecția anterioară ar putea ajuta la protejarea împotriva reinfectării cu Omicron.

„Vaccinarea rămâne cel mai bun mod de a vă proteja de boli severe și de spitalizare de la Omicron și aș îndemna pe oricine nu a făcut acest lucru să se prezinte pentru prima, a doua și a treia doză cât mai curând posibil”, a spus Jenny Harries, director executiv. a Agenției pentru Securitatea Sănătății din Marea Britanie.

Marea Britanie a renunțat la restricțiile anti-covid

Potrivit guvernului britanic, autoritățile din domeniul sănătății au distribuit peste 37 de milioane de doze de rapel de la începutul lunii ianuarie. Cu rata de vaccinare ridicată și numărul cazurilor de Covid în scădere, Marea Britanie a ridicat joi majoritatea restricțiilor actuale.

Măștile de față nu vor mai fi obligatorii în spațiile publice, deși sunt încă recomandate, iar locurile precum barurile și restaurantele nu vor mai necesita dovada vaccinării pentru intrare. Dar guvernul continuă să sfătuiască prudență.

„Ratele COVID-19 sunt încă ridicate, așa că, pe măsură ce învățăm să trăim cu virusul, este vital să continuăm să fim vigilenți. Spălați-vă pe mâini, lăsați să intre aer proaspăt, faceți-vă un test și, dacă nu ați făcut-o deja, faceți-vă stimularea acum”, a declarat miercuri secretarul pentru Sănătate al Regatului Unit, Sajid Javid.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel