Sari la conținut

Marea Britanie. Din 27 ianuarie, vor fi ridicate majoritatea restricțiilor. „Înlocuim obligaţiile legale prin sfaturi şi recomandări”

Marea Britanie. Din 27 ianuarie, vor fi ridicate majoritatea restricțiilor. „Înlocuim obligaţiile legale prin sfaturi şi recomandări”.

Boris Johnson, premierul britabic, a anunțat că începând cu data de 27 ianuarie, autoritățile vor renunța la majoritatea restricțiilor pandemice. Mai mult, din martie se va renunța la izolarea persoanelor testate pozitiv cu virusul SARS-CoV-2.

Din 27 ianuarie, vor fi ridicate majoritatea restricțiilor. „Înlocuim obligaţiile legale prin sfaturi şi recomandări”

„În condiţiile în care Covid devine endemic, trebuie să înlocuim obligaţiile legale prin sfaturi şi recomandări”, a explicat el.

De mai mult timp, o parte a majorității conservatoare a atras atenția că aceste măsuri restrictive îngrădesc libertățile oamenilor.

Prin aceaste măsuri de relaxare, Boris Johnson vrea să distragă atenția cetățenilor din Marea Britanie de la scandalul petrecrilor de la reşedinţa sa din Downing Street în timpul perioadelor de lockdown.

Potrivit Agerpres, Boris Johnson a subliniat că nu va mai prelungi regula ce impune izolarea persoanelor cu test pozitiv la coronavirus, atunci când măsura va expira la 24 martie, însă decizia ar putea fi chiar devansată.

„Nu obligăm legal oamenii să se izoleze dacă au gripă”, a ținut să precizeze premierul britanic.

În Marea Britanie, unde mai mult de 152.000 de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au decedat, cele mai recente date disponibile arată o scădere cu aproape 40% a numărului de cazuri noi săptămânale şi o stabilizare a numărului de pacienţi spitalizaţi. Concomitent scade şi numărul celor aflaţi la terapie intensivă, aflat oricum la un nivel redus în timpul valului Omicron.

În Regatul Unit, fiecare naţiune constitutivă îşi decide politica în materie de sănătate

Marţi, guvernul scoţian a anunţat ridicarea majorităţii restricţiilor începând de lunea viitoarea. Discotecile se vor putea redeschide, iar capacităţile de primire ale sălilor de spectacole vor fi crescute.

Până acum, doar trei familii diferite puteau să se întâlnească în spaţii închise, dar această limită va fi la rândul ei anulată.

Cu toate acestea, munca online sau telemunca rămâne recomandată.

La rândul său, guvernul Ţării Galilor, unde valul Omicron a trecut de vârful de cazuri, a anunţat săptămâna trecută o ridicare treptată a restricţiilor.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.