Categories: Ştiri sănătate

Planta care combate cistita. E de mare ajutor în infecțiile urinare

În general, infecțiile urinare afectează femeile în mare măsură, dar și bărbații sunt afectați. Printre cele mai frecvente se numără cistita, care provoacă o infecție a tractului urinar și generează inflamații la nivelul vezicii urinare, conform site-ului Top Doctors.

Deși această infecție poate dispărea în câteva zile, există cazuri mai complexe în care simptomele durează mult timp și acest lucru poate declanșa și alte probleme de sănătate. Printre cele mai frecvente simptome se numără oboseala, senzația generală de rău, urina închisă la culoare, durerea în abdomenul inferior, nevoia constantă de a merge la baie și urina tulbure.

Pentru tratarea acestei afectiuni, in majoritatea cazurilor este esential sa mergi la medic pentru a determina cauza si tratamentul de urmat. Pe lângă aceasta, în medicina tradițională există remedii naturiste pe bază de plante medicinale care funcționează ca adjuvanți la tratamentul specificat de medicul specialist.

cistita

Planta care combate cistita

Este important de menționat că plantele medicinale nu reprezintă o terapie de primă alegere pentru combaterea cistitei.

În ciuda acestui fapt, ele sunt considerate un tratament complementar pentru a promova ameliorarea frecvenței urinare (nevoia de a urina de mai multe ori), a urgenței și a durerii. Dacă cistita este severă, cel mai bine este să consultați un medic.

Merisor pentru a limita infectiile tractului urinar

Cea mai cunoscută și mai eficientă plantă împotriva cistitei este lingonberry (Vaccinium macrocarpon). Mai multe studii științifice arată că consumul de suc de merisoare împiedică bacteriile E. coli să adere la peretele uretrei și să provoace o infecție a tractului urinar. Merișoarele sunt atât de eficiente datorită PAC-urilor (proantocianidinelor) pe care le conține. O doză de 36 mg PAC pe zi este eficientă în combaterea cistitei.

Efecte secundare și contraindicații

Până în prezent, nu au fost raportate efecte secundare din consumul prelungit de lingonberries. Cu toate acestea, suplimentele derivate trebuie luate sub supraveghere medicală.

Recent Posts

Cercetător român: Acest fruct dizolvă și elimină acidul uric

Fructul care dizvolvă acidul uric și menține ficatul sănătos, recomandat de un cercetător român. E…

12 minute ago

Pesionarii ale căror pensii se recalculează de două ori. Şeful Casei de Pensii: „Vor beneficia de încă o altă creștere opțională”

Pensii recalculate de două ori. Daniel Baciu, șeful Casei Naționale de Pensii, a detaliat schimbările…

o oră ago

Consecințe neașteptate din cauza schimbărilor climatice

Consecințe neașteptate din cauza schimbărilor climatice care generează noi presiuni asupra sistemului de sănătate. Bunăstarea…

11 ore ago

Câți ani de vechime trebuie să ai ca să-ți crească pensia cu aproape 1500 lei la recalculare

Câți ani de vechime trebuie să ai ca să-ți crească pensia cu aproape 1500 lei…

11 ore ago

Citeste si: