Planta care curătă vase de sânge din creier. Reduce masiv riscul de AVC

În cazul în care există o acumulare de plăci în vasele creierului, acesta nu primește suficiente substanțe nutritive și suferă de tulburări circulatorii. În timp, organismul se adaptează, dar în acest caz au de suferit vasele din regiunea cervicală. Un remediu simplu ajută la purificarea acestora, scrie publicația rusă Lenta.

Este vorba despre brusture, denumit oficial Arctium lappa, cunoscut la noi ca lipan, ciuline sau captalan, este o planta erbacee bienala, care face parte din familia Asteraceae si care poate creste fie ca buruiana, fie cultivata in gradina pentru radacinile comestibile.

Sezonul ideal pentru a recolta rădăcina este în lunile martie-aprilie, pentru plantele care au o vârstă mai mare de 2 ani.

Această plantă conţine lactonă, dar şi vitamine din familia B-urilor, potasiu, inulină, tanin şi un derivat similar penicilinei.

Efect puternic de purificare a sângelui

Una dintre cele mai frecvente utilizări tradiționale pentru rădăcina de brusture a fost purificarea sângelui. Dovezi recente sugerează că rădăcina de brusture poate elimina toxinele din sânge. Un amplu studiu a constatat că rădăcina de brusture poate detoxifica eficient sângele și, de asemenea, favorizează circulația sangvină.

De altfel, proprietăţile plantei sunt cunoscute din cele mai vechi timpuri, fiind cunoscută ca un „purificator” al sângelui, care „curăţă ficatul şi rinichii” prin eliminarea din sistem de materiale toxice reziduale şi ajută la odihnă.

Mod de preparare a infuziei

Infuzia din brusture se pregătește dintr-o lingură uscată de rădăcină și o cană de 200 ml de apă clocotită. Se lasă la infuzat pentru 10 – 15 minute, după care se strecoară și se consumă pe parcursul zilei. Infuzia poate fi îndulcită cu puțină miere.

Faceți un nou amestec în fiecare seară. În fiecare dimineață, înainte de masă, beți 5-6 linguri din lichidul strecurat în prealabil. Cursul de tratament durează 1,5-2 luni. Apoi faceți o pauză de două săptămâni și repetați.

Ceaiul se poate folosi și intern (ca adjuvant în reglarea glicemiei, pentru purificarea organismului, pentru buna funcționare a sistemului urinar, pentru susținerea digestiei), dar și extern (pentru tratarea acneei și a altor probleme ale pielii, pentru stimularea creșterii părului, precum și pentru tratarea durerilor cauzate de înțepăturile de insecte).

Brusturele este una dintre cele mai răspândite plante medicinale din lume. Crește atât pe câmpii, cât și în zonele de munte și este un leac excelent pentru tratarea mai multor boli, având un conținut bogat de vitamine și săruri minerale.

Indicaţii pentru uz intern

Calculoză renală;

Cistite;

Tuse;

Gripă;

Pneumonie;

Celulită;

Bronșită;

Greață;

Constipație;

Diabet zaharat;

Obezitate;

Insuficiență circulatorie

Indicaţii pentru uz extern

Herpes;

Eczeme;

Dermatoze;

Ulcerații venoase;

Varice;

Seboree;

Furuncule;

Abcese;

Ten gras.

Frunzele zdrobite pot fi utilizate pentru prepararea cataplasmelor, utile, de altfel, in tratarea entorselor si a luxatiilor sau in tratarea ranilor superficiale si a arsurilor.

Recent Posts

Pilonul II de pensii: procedura de retragere a banilor

Pensia administrată privat (obligatorie, Pilonul II) ) nu ne costă suplimentar. Participarea la pensiile administrate…

5 ore ago

Horoscop 13-19 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. Nativii care se vor bucura de un succes extraordinar

Horoscopul săptămânii 13-19 mai 2024 este prezentat de astrologul cu Mihai Voropchievici. Acesta a prezis…

5 ore ago

10 alimente care te constipă: ce să eviți și cum să menții un tranzit intestinal sănătos

Constipația este o problemă frecventă în cazul în care oamenii întâmpină dificultăți în efectuarea scaunelor…

6 ore ago

Guvernul oferă 2000 lei până în 2027 tuturor femeilor care îndeplinesc această condiție. Toate femeile din România ar trebui să știe!

Mamele defavorizate, adică cele cu venituri mici, cele aflate în situații critice de viață ori…

7 ore ago

Citeste si: