Plante pentru detoxifierea de primăvară. Curăță organismul de toxine

Primăvara este cel mai popular sezon pentru detoxifiere, întrucât revenim, treptat, la o alimentație mai verde și mai diversificată. Iată care este cea mai iubită plantă pentru a elimina toxinele din organism.

În sezonul rece, organismul depinde de hrană grea, în care predomină carnea. Legumele și fructele proaspete sunt consumate în cantități reduse, ceea ce face curățarea orgaanismului mult mai dificilă.

Astfel, pe parcursul iernii, corpul poate acumula toxine, mai ales din alimentație și din stilul de viață sedentar.

Plante pentru detoxifierea organismului

Există diferite plante care te vor ajuta să ăîți cureți organismul de toxineel acumulare în sezonul rece.

Urzica

Urzica este una dintre cele mai cunoscute plante când vine vorba de curățare și detoxifiere. O cură de trei-patru săptămâni cu câte trei căni de ceai de urzică pe zi curăţă organismul de substanţe nocive şi-l revitalizează. Bogat în minerale şi în vitamine, ceaiul de urzică stimulează digestia şi secreţia bilei.

Atunci când vei urma cura cu ceai de urzică, vei urina mai des. Nu trebuie să te îngrijorezi, este un efect normal, cauzat de eliminarea substanţelor toxice din sânge. Ceaiul se face dintr-o lingură de plantă mărunţită la o cană cu apă clocotită, lăsată acoperită timp de 15 minute, scrie Antena 3.

Păpădia

Aceasta este una din plantele cu efecte puternice antitoxice, fiind o adevărată comoară în medicina alternativă. Frunzele, rădăcinile, tulpina ajută la eliminarea toxinelor din organism, la intensificarea tranzitului intestinal și la creșterea tonusului.

De asemenea, planta te ajută să elimini surplusul de apă din organism, ceeace duce la curățarea rapidă a toxinelor din organism, odată cu evacuarea lichidelor nefolositoare.

Cu atît mai important, păpădia ajută la combaterea multor altor afectiuni supărătoare cum ar fi: acneea, gastrita hipoacida, constipație, alergii și alte boli de piele, dar și a indigestiei.

Păpădia poate fi consumată cu succes în diete deoarece conține potasiu, fier, calciu, cupru, siciliu și mangan, notează laboratorulnaturii.ro.

Recent Posts

Rinită alergică

Rinită alergică. Care sunt pericolele și cum să faceți față unui nas înfundat sau care…

24 de minute ago

Pensionarii care trebuie să se prezinte, cât mai repede, la Casa de Pensii. Află despre ce ofertă este vorba

Pensionarii care trebuie să se prezinte, cât mai repede, la Casa de Pensii. Află despre…

55 de minute ago

O nouă metodă de transplant ar putea fi aplicată şi în România

În viitor, medicii români ar putea să transplanteze organe de la donatori decedaţi prin „moarte…

o oră ago

Un supliment extrem de popular poate ajuta la ameliorarea constipației. Cum să alegi ce tip este cel mai bun pentru tine

Supliment popular pentru un scaun bun. Deși sunt eficiente, laxativele pot avea efecte secundare incomode,…

o oră ago

Se întâmplă în România! Un pacient stă cu piciorul rupt de 10 zile, pentru că medicul chirurg și anestezistul sunt certați

Pacient neoperat din cauza unui conflict între medici. Caz incredibil într-un spital din România. Când…

2 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra