Sari la conținut

Câtă activitate fizică trebuie să faci zilnic pentru a compensa un stil de viață sedentar?

stil de viață sedentar

Un stil de viață sedentar este dăunător pentur organism și, de multe ori, este asociat cu dezvoltarea unor afecțiuni grave. Lipsa de mișcare sau exerciții fizice restricționează capacitatea organismului de a funcționa normal și, mai mult de atât, facilitează apariția problemelor de sănătate.

„Am un stil de viață sedentar și nu știu cum să compensez acest lucru!”

Un stil de viață sedentar se caracterizează prin lipsa de mișcare corespunzătoare a corpului. Din nefericire, în ultimii ani, programul a devenit din ce în ce mai încăcat iar majoritatea oamenilor lucrează la birou. Acest lucru implică o poziție constantă a corpului, care nu permite prea multă activitate fizică.

De asemenea, pentru că suntem într-o criză constantă de timp, multe persoane preferă să meargă cu mașina sau cu alte metode de transport rapid. Acest lucru, de asemenea, redus activitatea fizică din timpul zilei sub minimul recomandat.

Dacă ești prins într-un astfel de stil de viață, este important să știi cât timp trebuie să petreci făcând exerciții fizice sau mișcare măcar seara, pentru a compensa lipsa din timpul zilei.

Am un stil de viață sedentar. Cât timp trebuie să petrec la sfârșitul zilei făcând sport?

„A apărut un ghid de activitate fizică a Organizației Mondiale a Sănătății publicat la sfârșitul anului trecut. Se recomandă între 150 și 300 de minute de activitate fizică moderată pe săptămână (nivel de mers pe jos) și să nu fie pauză de două zile consecutive. Să folosim scările, nu neapărat liftul.

Coronavirus ar fi trebuit să atragă atenția tuturor asupra prevenției. Prevenim obezitatea, prevenim diabetul, prevenim hipertensiunea. Cum? Printr-un stil de viață corect și sănătos.

Revenind la ghidul de activitate fizică, a spus că „e incriminat sedentarismul pentru creșterea masei țesutului adipos, creșterea grăsimii”. „Se spune că opt ore de sedentarism pe zi vor fi compensate cu 60-75 de minute de activitate fizică intensă pe zi! Dacă stați online toată ziua, nu mai stați și seara pe canapea la un film. Plimbarea este o activitate fizică ușoară”, a explicat Dr. Anca Hâncu, nutriționist, potrivit DC News.

 

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel