Sari la conținut

Plante pentru detoxifierea de primăvară. Curăță organismul de toxine

ceaiului de urzică
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei
Planta care curăță sângele

Primăvara este cel mai popular sezon pentru detoxifiere, întrucât revenim, treptat, la o alimentație mai verde și mai diversificată. Iată care este cea mai iubită plantă pentru a elimina toxinele din organism.

În sezonul rece, organismul depinde de hrană grea, în care predomină carnea. Legumele și fructele proaspete sunt consumate în cantități reduse, ceea ce face curățarea orgaanismului mult mai dificilă.

Astfel, pe parcursul iernii, corpul poate acumula toxine, mai ales din alimentație și din stilul de viață sedentar.

Plante pentru detoxifierea organismului

Există diferite plante care te vor ajuta să ăîți cureți organismul de toxineel acumulare în sezonul rece.

Urzica

Urzica este una dintre cele mai cunoscute plante când vine vorba de curățare și detoxifiere. O cură de trei-patru săptămâni cu câte trei căni de ceai de urzică pe zi curăţă organismul de substanţe nocive şi-l revitalizează. Bogat în minerale şi în vitamine, ceaiul de urzică stimulează digestia şi secreţia bilei.

Atunci când vei urma cura cu ceai de urzică, vei urina mai des. Nu trebuie să te îngrijorezi, este un efect normal, cauzat de eliminarea substanţelor toxice din sânge. Ceaiul se face dintr-o lingură de plantă mărunţită la o cană cu apă clocotită, lăsată acoperită timp de 15 minute, scrie Antena 3.

Păpădia

Aceasta este una din plantele cu efecte puternice antitoxice, fiind o adevărată comoară în medicina alternativă. Frunzele, rădăcinile, tulpina ajută la eliminarea toxinelor din organism, la intensificarea tranzitului intestinal și la creșterea tonusului.

De asemenea, planta te ajută să elimini surplusul de apă din organism, ceeace duce la curățarea rapidă a toxinelor din organism, odată cu evacuarea lichidelor nefolositoare.

Cu atît mai important, păpădia ajută la combaterea multor altor afectiuni supărătoare cum ar fi: acneea, gastrita hipoacida, constipație, alergii și alte boli de piele, dar și a indigestiei.

Păpădia poate fi consumată cu succes în diete deoarece conține potasiu, fier, calciu, cupru, siciliu și mangan, notează laboratorulnaturii.ro.

Andrada Lăcătuș

Andrada Lacatus studiaza actoria, colaboratoare la Teatrul Maior Gheorghe Pastia si indrageste jurnalismul. Acst lucru a facut ca in anul 2020 sa se alature ca redactor echipei editoriale a Doctorului zilei

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel