Cui nu-i place să mănânce floricele de porumb şi să urmărească programul preferat la televizor. Plăcerea de a mânca floricele este dublată şi de efectele pozitive pe care le au acestea asupra stării de sănătate.
Dacă sunt preparate cum trebuie, floricelele de porumb au un nivel scăzut de calorii, sunt bune pentru inimă şi circulaţia sângelui şi conţin o grămadă de nutrienţi necesari corpului
Un studiu efectuat de cercetătorii de la Universitatea Scranton din Pennsylvania a scos la iveală faptul că floricelele de porumb conţin o cantitate mare de substanţe antioxidante numite polifenoli, într-o mai mare măsură decât conţin fructele sau legumele.
Polifenolul se pare că ar reduce apariţia bolilor de inimă şi anumitor tipuri de cancer. Totodată, fiind vorba despre cereale, floricelele conţin multe fibre. O mulţime de calităţi pentru banalele “boabe de porumb explodate”.
Cu toate astea, popcornul nu poate fi un înlocuitor al produselor care conţin substanţe nutritive şi antioxidanţi ce nu se găsesc în cereale, însă caloriile puţine pot reprezenta un alt avantaj în faţa altor tipuri de cereale.
Foarte important rămâne modul în care sunt făcute floricelele, ele nu trebuie să fie “scufundate” în ulei sau unt sau să aibă multă sare. Asta ar diminua mult din avantajele pe care le au.
Cancer. Potrivit studiilor, există peste 200 de tipuri de cancer, care pot afecta diferite organe…
Ce se întâmplă în organism dacă NU mănânci grăsimi! Evitarea completă a grăsimilor poate duce…
Muzica ascultată în caști poate afecta auzul dacă este ascultată la un volum foarte ridicat…
Doi nutriționiști au făcut cancer, deși adoptau un stil de viață sănătos. Află ce ”otrăvuri”…
Trei zodii care vor trăi un MIRACOL în ziua de Paște. Astrologii au făcut previziuni…
Cele mai comune cauze ale ale colesterolului mărit. Alimentația, stresul sau greutatea excesivă sunt doar…