Categories: Stil de viaţă

Posibile accidente casnice când copilul este mic

Este mic, drăguț și extrem de zglobiu. Un argint viu. Oricât de mult te-ai strădui să-l păzești de lovituri, uneori nu-ți iese. Nu este însă vina ta, pur și simplu cei mici au o curiozitate extrem de mare și sunt mai iuți decât noi, adulții.

Cu toate acestea trebuie să fii extrem de vigilentă și să eviți posibilele accidentări. Există pericole serioase pentru un copil chiar și acolo unde tu crezi că este în siguranță, adică acasă.

Iată care sunt cele mai posibile accidente casnice:

Până la 6-8 luni:

Nou-născutul și sugarul sunt total dependenți de persoanele din jurul lor, de cei care îi îngrijesc. Trebuie să ai grijă să nu îi lași singuri, în poziții nesigure, de exemplu pe masa de înfășat sau în cadă– fiindcă există riscul să cadă sau mai rău, să se înece. Jucăriile, pledurile, șnurul suzetei pot să fie destul de periculoase pentru bebeluș. Practic acesta se poate asfixia sau sufoca cu ele. Sub nicio formă nu trebuie lăsat nesupravegheat când are în jurul său jucării mici, fiindcă ele pot fi aspirate pe nas sau înghițite. De preferat este să-i cumperi plușuri de dimensiuni mai mari dacă vrei să aibă jucării în pătuț.

După 8 luni:

Apar și alte riscuri, deoarece copilul capătă o mai mare mobilitate, el se rostogolește, se târăște, se agață de diferite obiecte care îl pot lovi. Ai grijă să nu fie lăsat singur în bucătărie, unde aragazul poate fi aprins sau tacâmurile lângă el. Atunci când calci rufe nu trebuie sub nicio formă să părăsești încăperea chiar dacă ai impresia că micuțul se joacă liniștit în colțul opus al camerei. De asemenea, nu lăsa la vedere medicamente, acestea trebuiesc ținute în dulapuri care se închid cu cheia astfel încât copilul să nu aibă acces la ele. Ai mare grijă la baie. Aici copilul poate desface de exemplu o sticlă de clor sau unde de balsam de rufe. Despre geamuri este arhicunoscut faptul că trebuiesc  asigurate astfel încă copilul să nu fie supus riscului căderii de la înălțime.

După 2 ani:

A crescut acum! Deja aleargă, deschide uși, ferestre, trage de obiectele aflate la înălțime, este extrem de imprevizibil și greu de stăpânit. Atenția ta trebuie să fie mult mai mare și constantă. Acum apare riscul focului, al aragazului aprins. Este perioada în care cel mic vrea să te imite. De exemplu, dacă tu aprinzi aragazul, cu siguranță va vrea și el. Nesupravegheat corespunzător, va reuși! Prizele sunt de foarte mult timp o atracție pentru el, dar atenție! Până la 2 ani nu va reuși să deschidă capacul protector al prizei. Acum însă cu siguranță va putea. De aceea este absolut esențial să vorbești mult cu el, să te faci înțeleasă, să-i explici ce este bine și ce nu. Copilul învață mult din puterea exemplului.

Recent Posts

Carmen Harra, despre rețeta care a învățat-o de Dalai Lama: E cel mai bun tratament pentru cancer

Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…

3 ore ago

Fructe pe care ar trebui să le mănânci zilnic dacă ești stresat, potrivit unui medic

Fructele care combat stresul. consumul de fructe poate aduce o multitudine de beneficii pentru sănătate,…

4 ore ago

Horoscop 17 mai 2024. Scorpion, trebuie să amâni deciziile importante. Capricorn, latura ta creativă este perfect aliniată

Horoscop 17 mai 2024. Problemele domestice sunt primordiale pentru nativii din zodia Rac. Pentru cei…

4 ore ago

Retenția de apă, semnul unei boli de inimă. Cum eliminăm apa în exces

Excesul de lichide din organism poate fi cauzat de diferite motive, cum ar fi consumul…

5 ore ago

A avut dureri de cap luni întregi, a mers la spital și i-a uimit pe medici / FOTO

Durerea de cap cauzată de un vierme parazitar este extrem de rară, deoarece de obicei…

5 ore ago

Cum a reușit un medic să se vindece de o boală incurabilă pe creier

Tumoare pe creier. O tumoare pe creier este o creștere anormală a celulelor în interiorul…

6 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică