Procedura care te scapă de acnee, stimulează producția de colagen și îmbunătățește calitatea dermului

Nu există femeie care să nu-și dorească să fie frumoasă. Unele sunt chiar dispuse să investească sume considerabile în frumusețea lor. Despre beneficiile peelingului chimic, dacă acesta este sau nu periculos și mai ales de ce este recomandat iarna, am discutat cu medicul Laurențiu Vlădău, specialist dermatolog în cadrul Clinicii Hebra.

Este peelingul chimic periculos?

Cu siguranță cel mai des întâlnit mit și totodată cea mai frecventă temere a pacienților este că peelingul chimic e periculos din cauza substanțelor chimice folosite. Adevărul este că substanțele active folosite pentru peelingurile chimice sunt hidroxiacizi extrași din citrice, mere, struguri, lapte, legume. Acestea pot reduce pigmentarea neregulată, realizează o exfoliere a epidermului și ajută la refacerea funcției de barieră a pielii, stimulează producția de colagen și îmbunătățește calitatea dermului, pot reduce cantitatea de sebum și îmbunătățesc acneea. Absorbția acestor substanțe este neglijabilă și fără un impact asupra sănătății generale.

Peelingul chimic produce arsuri?

Un alt mit cu privire la peelingul chimic este acela că procedura poate produce arsuri și necesită o perioadă de recuperare de minimum o săptămână. Acest lucru poate fi valabil în cazul peelingurilor profunde, însă astfel de peelinguri sunt rareori folosite, în cazul de cicatrici profunde, pigmentare neregulată severă sau atunci când se dorește o rejuvenare agresivă. În plus, aceste peelinguri sunt efectuate de medici specializați în astfel de proceduri, în condiții de siguranță și de multe ori sub sedare. Majoritatea peelingurilor folosite astăzi sunt blânde, pacienții putând să își reia activitățile imediat după procedură. În cazul în care se așteaptă exfoliere mai severă, iritație și inflamație mai importantă, pacienții sunt programați pentru procedură spre sfârșitul săptămânii de lucru, pentru a-și permite o perioadă de recuperare în timpul zilelor libere.

De ce peelingul chimic este recomandat în sezonul rece?

Peelingurile chimice sunt însoțite de exfoliere și roșeață. Inflamația, în prezența razelor ultraviolete, va duce la stimularea producției de melanină, pigment brun aflat în melanocitele dintre straturile superficial și mediu al pielii și, uneori, migrarea mai profundă în derm a acesteia. Acest fenomen se numește pigmentare postinflamatorie, iar riscul de a o dezvolta este crescut în cazul în care pacienții se expun la soare după peelingul chimic. Din acest motiv este ideal ca peelingurile să fie efectuate în lunile de toamnă sau iarnă. De asemenea, căldura excesivă și transpirația, care pot fi greu de evitat în timpul verii, pot agrava inflamația și disconfortul peelingului chimic, chiar favorizând infecțiile.

Recent Posts

CADOU de la stat 3000 de lei tuturor românilor care îndeplinesc această condiție

Statul oferă până la 3000 de lei tuturor românilor care îndeplinesc această condiție. Suma de…

33 de minute ago

ANM dă alerta: România, lovită de un CICLON puternic! PROGNOZA detaliată până pe 15 mai

Meteorologii anunţă că România va fi afectată de un ciclon putermic, iar vremea va fi…

o oră ago

“FARFURIA sănătăţii”, de la Harvard. 5 principii de bază pentru o dietă sănătoasă

Experții de la Harvard oferă o serie de recomandări pentru construirea unei diete sănătoase și…

o oră ago

Boala contagioasă care face ravagii în Europa

Autorităţile medicale din mai multe state  europene sunt în alertă din cauza unei boli infecto-contagioase…

2 ore ago

Când durerile articulare ar putea ascunde un cancer? Legătura mortală dintre simptomele reumatice și tumori

În mod regretabil, apar situații înșelătoare în care specialiștii în reumatologie tratează pacienți care suferă…

2 ore ago

Citeste si: