Categories: Stil de viaţă

Poți să mănânci orice. Singurul lucru de care să ții cont dacă vrei să slăbești

Un mijloc eficient de a slăbi ar fi încadrarea tuturor meselor zilnice într-un interval de 8 ore şi evitarea gustărilor nocturne, spun oamenii de ştiinţă.

Mâncând toată cantitatea de alimente dintr-o zi într-un interval de 8 ore, oamenii ar putea scădea în greutate şi şi-ar reduce riscul de a se îmbolnăvi de diabet tip 2, spun cercetătorii de la Salk Institute din California, SUA.

Chiar dacă e vorba despre alimente bogate în zaharuri şi grăsimi, nu contează; „fereastra” de 8 ore pare să fie un element care compensează efectele consumului de alimente nesănătoase. Cercetătorii cred că menţinerea unui program de mese fix permite organismului să prevadă când va primi următoarea masă şi să se pregătească să ardă caloriile.

Autorii studiului au ajuns la aceste concluzii în urma unor cercetări pe animale: şoarecii de laborator cărora li s-a administrat mâncare doar într-o perioadă de 8 ore în fiecare zi (de exemplu între 9 dimineaţa şi 5 după-amiaza) erau mai zvelţi şi mai sănătoşi decât cei care consumaseră acelaşi număr de calorii de-a lungul întregii zile.

Chiar şi restrângerea perioadei de hrănire la 9 ore a avut efect: şoarecii obezi trecuţi la acest program au dat  jos 5% din greutate în câteva zile, deşi consumaseră acelaşi număr de calorii ca şi înainte de schimbarea de program.

În general, cercetătorii au constatat că o limitare a perioadei zilnice în care avea loc hrănirea (între 8 ore şi 12 ore) avea un număr de efecte benefice, atât preventive, cât şi terapeutice, asupra sănătăţii animalelor. Interesant e faptul că, dacă animalele erau supuse acestui regim în cea mai mare parte a timpului, în zilele de lucru ale săptămânii, efectele benefice se menţineau şi în week-end, când şoarecilor li se dădea voie să mănânce fără restricţii, la orice oră.

Autori studiului cred că un orar riguros al meselor permite corpului să sincronizeze funcţionarea sistemului digestiv cu activitatea genelor şi a proteinelor implicate în procesul de digestie şi metabolizare a hranei. De asemenea, restrângerea perioadei de hrănire influenţează echilibrul bacteriilor din intestin care controlează metabolismul.

Rezultatele studiului, publicate în jurnalul Cell Metabolism, constituie noi dovezi ale faptului că nu contează doar ce mâncăm, ci şi când mâncăm.

Recent Posts

Anii pierduți ai lui Iisus: Misterul celor 18 ani ai lui Hristos

Anii necunoscuți, cunoscuți și sub numele de „anii pierduți” ai lui Iisus Hristos, dintre vârsta…

8 minute ago

Cum să folosești bicarbonatul de sodiu pentru a alunga energiile negative din casă

Armonizați energia din casa dvs. pentru un mediu liniștit și plin de bucurie cu ajutorul…

39 de minute ago

Zodii care nu-și pot ascunde emoțiile. Sunt cele mai transparente din horoscop

Ați observat vreodată cum unii oameni nu-și pot ascunde emoțiile, oricât de mult ar încerca?…

o oră ago

HOROSCOP 4 mai 2024. O ZODIE înfruntă dificultăţi mari!

Horoscopul zilei de sâmbătă, 4 mai 2024, spune că nativii zodiacului vor avea parte de…

13 ore ago

TOP 5 beneficii pentru sănătate ale consumului de ouă

Potrivit nutriţioniştilor, este un mit că valorile colesterolului cresc foarte mult după consumul de ouă,…

13 ore ago

Reţeta specială de Paşte la care nu renunţă Nadia Comăneci

Nadia Comăneci, sportiva simbol a gimnasticii româneşti din toate timpurile, a dezvăluit o rețetă specială…

14 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Cancerul hepatic