Categories: Stil de viaţă

Poți scăpa de afecțiuni grave de sănătate printr-o viață socială activă

Din cuprinsul articolului

Poți scăpa de afecțiuni grave de sănătate printr-o viață socială activă. Apropierea de prieteni și de familie în jurul vârstei de 40 de ani reduce riscul de boli de inimă și cancer. Persoanele cu o viață socială fericită sunt mai protejate de problemele de sănătate mintală. Prietenii te ajută să te menții sănătos la o vârstă mijlocie.

O persoană din patru îşi petrece mai mult timp cu prietenii decât cu rudele apropiate, relevă un sondaj GFK NOP, care remarcă o tendinţă generală: începem să acordăm mai multă atenţie prietenilor atunci când suntem departe de familie.

Importanța legăturilor sociale

Poți scăpa de afecțiuni grave de sănătate având o viață socială activă. Cercetările efectuate de Universitatea din Queensland din Australia au folosit date de la 7.799 de femei australience cu vârsta cuprinsă între 45 și 50 de ani.

Autorul studiului, Dr. Xialoin Xu, a spus:

„Descoperirile noastre arată beneficiile începerii sau menținerii unor relații sociale până la bătrânețe. Conexiunile sociale ar trebui considerate o prioritate de sănătate publică.”

Cercetătorii au întrebat femeile cât de mulțumite sunt de relațiile cu partenerii, prietenii și membrii familiei lor. Ulterior, au fost urmărite afecțiunile importante ale participanților: diabet, hipertensiune arterială, boli de inimă, cancer, artrită, accident vascular cerebral, boala pulmonară obstructivă cronică (BPOC), astm, osteoporoză, depresie și anxietate.

Femeile care au fost mai puțin fericire în legătură cu viața lor socială au avut de 2,4 ori mai multe șanse de a se îmbolnăvi.

Dr. Xu a spus: „Având în vedere că factorii de risc contribuie la o mică parte a legăturii, satisfacția provenită din relațiile sociale poate fi importantă”.

Medicii NHS își trimit pacienții în diferite grupări pentru a-și îmbunătăți sănătatea generală. Un alt studiu a constat că exercițiile fizice sunt importante pentru a-ți menține creierul ascuțit. Un studiu făcut pe 1.417 britanici a descoperit că oamenii care erau activi fizic aveau mintea mai ascuțită la vârsta de 69 de ani, potrivit The Sun.

Recent Posts

Semnal de alarmă tras de medicii dermatologi: numărul bolnavilor de cancer de piele este în creştere

Medicii dermatologi atrag atenția că din cauza modificărilor climatice, expunerea excesivă la soare și pandemia,…

30 de minute ago

Alina Bădic, previziuni pentru săptămâna 12- 18 mai. „O perioadă plină de încercări”. Ce se va întâmpla cu fiecare zodie în parte

Pentru săptămâna 12-18 mai, Alina Bădic vine cu vești minunate pentru Berbeci și Fecioare, care…

o oră ago

Ce pensie și indemnizație primește un erou al Revoluției din 1989. Peste 12.800 de români încasează o indemnizație specială

Zilele acestea, Casa Națională de Pensii Publice a oferit informații cu privire la pensia primită…

2 ore ago

Colțul de Rai din România desemnat „Destinația turistică a anului 2024”

Dino Parc Râșnov, Castelul Bran, Cetățile dacice din Munții Orăștiei sau Ținutul Mănăstirilor Bucovina se…

2 ore ago

Simptomele colesterolului ridicat la femeile de 40 de ani: Top 7 semne neobișnuite de niveluri ridicate de LDL pe mâini și degete

Impactul pe scară largă al colesterolului ridicat asupra femeilor după 40 de ani  nu este,…

3 ore ago

Citeste si: