Sari la conținut

Poți scăpa de afecțiuni grave de sănătate printr-o viață socială activă

Din cuprinsul articolului

Poți scăpa de afecțiuni grave de sănătate printr-o viață socială activă. Apropierea de prieteni și de familie în jurul vârstei de 40 de ani reduce riscul de boli de inimă și cancer. Persoanele cu o viață socială fericită sunt mai protejate de problemele de sănătate mintală. Prietenii te ajută să te menții sănătos la o vârstă mijlocie.

O persoană din patru îşi petrece mai mult timp cu prietenii decât cu rudele apropiate, relevă un sondaj GFK NOP, care remarcă o tendinţă generală: începem să acordăm mai multă atenţie prietenilor atunci când suntem departe de familie.

Importanța legăturilor sociale

Poți scăpa de afecțiuni grave de sănătate având o viață socială activă. Cercetările efectuate de Universitatea din Queensland din Australia au folosit date de la 7.799 de femei australience cu vârsta cuprinsă între 45 și 50 de ani.

Autorul studiului, Dr. Xialoin Xu, a spus:

„Descoperirile noastre arată beneficiile începerii sau menținerii unor relații sociale până la bătrânețe. Conexiunile sociale ar trebui considerate o prioritate de sănătate publică.”

Cercetătorii au întrebat femeile cât de mulțumite sunt de relațiile cu partenerii, prietenii și membrii familiei lor. Ulterior, au fost urmărite afecțiunile importante ale participanților: diabet, hipertensiune arterială, boli de inimă, cancer, artrită, accident vascular cerebral, boala pulmonară obstructivă cronică (BPOC), astm, osteoporoză, depresie și anxietate.

Femeile care au fost mai puțin fericire în legătură cu viața lor socială au avut de 2,4 ori mai multe șanse de a se îmbolnăvi.

Dr. Xu a spus: „Având în vedere că factorii de risc contribuie la o mică parte a legăturii, satisfacția provenită din relațiile sociale poate fi importantă”.

Medicii NHS își trimit pacienții în diferite grupări pentru a-și îmbunătăți sănătatea generală. Un alt studiu a constat că exercițiile fizice sunt importante pentru a-ți menține creierul ascuțit. Un studiu făcut pe 1.417 britanici a descoperit că oamenii care erau activi fizic aveau mintea mai ascuțită la vârsta de 69 de ani, potrivit The Sun.

Popescu Daniela

Popescu Daniela, jurnalist cu peste 10 ani de activitate, a scris articole din domeniul social, cultural, medical, economic. A colaborat cu mai multe publicatii printre care enumeram Evenimentul zilei, Animal Zoo, Capital, Evz Monden.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel