Categories: Ştiri sănătate

Povestea bărbatului care s-a infectat de 42 de ori cu covid-19. Ce a făcut soția sa este absolut incredibil!

Ca alte mii de oameni, Dave Smith a fost infectat cu coronavirus la începutul primului val din Marea Britanie în 2020. Dar, în timp ce majoritatea oamenilor, inclusiv cei care suferă de sindromul „Covid lung”, care elimină virusul viu din corpul lor în câteva săptămâni , Smith a experimentat un tip foarte diferit de virus pe termen lung: o infecție persistentă care durează mai mult de 290 de zile sau aproape 10 luni. Aceasta a fost cea mai lungă infecție activă cu Covid-19 înregistrată până în prezent, după cum informează cei de la The Guardian.

Smith, în vârstă de 72 de ani, din Bristol, a avut 42 de teste PCR pozitive și a fost internat în spital de șapte ori. El a spus:

„Ori de câte ori m-am simțit rău, iar sănătatea mea a evoluat negativ – a simțit că ajung la ușa morții.Soția mea a început să organizeze o înmormântare de cinci ori ”.

Într-un interviu în care și-a dezvăluit pentru prima dată experiența sa îngrozitoare și rară, a adăugat în glumă: „Am chemat toată familia să fac pace cu ei. Aș vrea să-mi fi ținut gura închisă acum. ”

Dave Smith, un instructor auto ieșit la pensie, s-a vindecat, în cele din urmă, datorită unui cocktail de anticorpi dezvoltat de compania Regeneron, același cu care a fost tratat și Donald Trump.

Bărbatului i s-a acordat o șansă la tratament, printr-un program care spune că se poate administra un medicament neautorizat dacă nu există un alt tratament aprobat, dar ineficient. În Marea Britanie, produsul de la Regeneron nu este încă aprobat clinic pentru a fi folosit.

La fel ca Dave, majoritatea persoanelor cu infecții persistente au niveluri scăzute de anticorpi, fie din cauza tratamentului recent pentru cancer, fie din cauza unei afecțiuni moștenite care face ca celulele producătoare de anticorpi să fie deteriorate.

Bărbatul tocmai ce se vindecase de leucemie, în urma chimioterapiei, în 2019, când a avut test pozitiv pentru coronavirus, anul următor.

„Eram complet lipsit de energie și mi-am pierdut mirosul și nici acum nu mi-a revenit. Nu am făcut un test până în aprilie, când am fost internat la spital pentru o infecție în zona pieptului”, a explicat bărbatul.

„La un moment dat, am stat la pat două sau trei luni. Soția mea a trebuit să mă spele și să mă bărbierească în pat pentru că pur și simplu nu puteam să mă ridic în picioare. Uneori mă gândeam că aș vrea să mă ia în toiul nopții, pentru că pur și simplu nu mai pot continua. Ajungi în punctul în care ți-e mai frică de viață decât de moarte”, a povestit Dave.

Soția sa a început să-i sorteze lucrurile, asigurându-se că are acces la documentele importante ale lui Dave, apoi și-a sunat rudele pentru a-și lua rămas bun de la bărbat. Ulterior, Dave a primit tratamentul de la Regeneron și chiar dacă efectele nu au fost imediate, bărbatul a început să-și revină.

„Pentru prima dată, în atâtea luni, i-am făcut soției o ceașcă cu cafea. A fost prima dată când am putut face ceva pentru ea, în loc să o las pe ea să facă totul pentru mine”, a povestit Dave.

La 45 de zile de la primirea medicamentului, Dave a primit un test PCR negativ. „Am deschis o sticlă de șampanie pe care o aveam în dulap și am sărbătorit”. Apoi am sunat pe toată lumea, spunând: „Nu mai am COVID!”.

Recent Posts

ACEASTĂ dietă extrem de populară reduce anxietatea și stresul la adulții în vârstă

Anxietatea și stresul la adulții în vârstă ținute sub control cu ajutorul dietei. Dieta mediteraneană…

49 de secunde ago

Trei zodii vor trage lozul cel mare în IUNIE. Au parte de câștig toate planurile: noroc, bani, dragoste, călătorii

Luna iunie va fi o lună perfectă pentru acești nativi, care își vor împlini în…

31 de minute ago

Vestea bună a zilei! Chefii Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu se întorc pe sticlă. Unde îi vom putea vedea din nou și când

Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu revin la TV. Vești excelente pentru fanii celor trei chefi care…

o oră ago

Exercițiu pentru reglarea tensiunii arteriale și sănătatea inimii. Lidia Fecioru: „Dimineața și seara, 5 minute”

Exercițiu pentru reglarea tensiunii arteriale. Milioane de oameni din întreaga lume se confruntă cu hipertensiunea…

2 ore ago

Ce trebuie să faci după ce ai fost diagnosticat cu cancer. Cum să depășești această experiență dificilă

Ce să faci după ce ai fost diagnosticat cu cancer. Un diagnostic de cancer este,…

2 ore ago

Citeste si: