duminică, ianuarie 23, 2022

Ca alte mii de oameni, Dave Smith a fost infectat cu coronavirus la începutul primului val din Marea Britanie în 2020. Dar, în timp ce majoritatea oamenilor, inclusiv cei care suferă de sindromul „Covid lung”, care elimină virusul viu din corpul lor în câteva săptămâni , Smith a experimentat un tip foarte diferit de virus pe termen lung: o infecție persistentă care durează mai mult de 290 de zile sau aproape 10 luni. Aceasta a fost cea mai lungă infecție activă cu Covid-19 înregistrată până în prezent, după cum informează cei de la The Guardian.

Te-ar mai interesa: Mirosul, un indiciu important în depistarea bolilo...

Smith, în vârstă de 72 de ani, din Bristol, a avut 42 de teste PCR pozitive și a fost internat în spital de șapte ori. El a spus:

„Ori de câte ori m-am simțit rău, iar sănătatea mea a evoluat negativ – a simțit că ajung la ușa morții.Soția mea a început să organizeze o înmormântare de cinci ori ”.

Într-un interviu în care și-a dezvăluit pentru prima dată experiența sa îngrozitoare și rară, a adăugat în glumă: „Am chemat toată familia să fac pace cu ei. Aș vrea să-mi fi ținut gura închisă acum. ”

Dave Smith, un instructor auto ieșit la pensie, s-a vindecat, în cele din urmă, datorită unui cocktail de anticorpi dezvoltat de compania Regeneron, același cu care a fost tratat și Donald Trump.

Te-ar mai interesa: Situația se înrăutățește peste noapte! Ce se va în...

Bărbatului i s-a acordat o șansă la tratament, printr-un program care spune că se poate administra un medicament neautorizat dacă nu există un alt tratament aprobat, dar ineficient. În Marea Britanie, produsul de la Regeneron nu este încă aprobat clinic pentru a fi folosit.

La fel ca Dave, majoritatea persoanelor cu infecții persistente au niveluri scăzute de anticorpi, fie din cauza tratamentului recent pentru cancer, fie din cauza unei afecțiuni moștenite care face ca celulele producătoare de anticorpi să fie deteriorate.

Te-ar mai interesa: Un aliment banal hrănește celulele canceroase și e...

Bărbatul tocmai ce se vindecase de leucemie, în urma chimioterapiei, în 2019, când a avut test pozitiv pentru coronavirus, anul următor.

„Eram complet lipsit de energie și mi-am pierdut mirosul și nici acum nu mi-a revenit. Nu am făcut un test până în aprilie, când am fost internat la spital pentru o infecție în zona pieptului”, a explicat bărbatul.

„La un moment dat, am stat la pat două sau trei luni. Soția mea a trebuit să mă spele și să mă bărbierească în pat pentru că pur și simplu nu puteam să mă ridic în picioare. Uneori mă gândeam că aș vrea să mă ia în toiul nopții, pentru că pur și simplu nu mai pot continua. Ajungi în punctul în care ți-e mai frică de viață decât de moarte”, a povestit Dave.

Te-ar mai interesa: Cât de efeciente sunt măștile? Experiment realizat...

Soția sa a început să-i sorteze lucrurile, asigurându-se că are acces la documentele importante ale lui Dave, apoi și-a sunat rudele pentru a-și lua rămas bun de la bărbat. Ulterior, Dave a primit tratamentul de la Regeneron și chiar dacă efectele nu au fost imediate, bărbatul a început să-și revină.

„Pentru prima dată, în atâtea luni, i-am făcut soției o ceașcă cu cafea. A fost prima dată când am putut face ceva pentru ea, în loc să o las pe ea să facă totul pentru mine”, a povestit Dave.

Te-ar mai interesa: Stai bine cu inima? Află în 30 de secunde cu acest...

La 45 de zile de la primirea medicamentului, Dave a primit un test PCR negativ. „Am deschis o sticlă de șampanie pe care o aveam în dulap și am sărbătorit”. Apoi am sunat pe toată lumea, spunând: „Nu mai am COVID!”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Stiri Calde (citeste aici)

spitale private