luni, iulie 4, 2022

La un an și jumătate în pandemie, afecțiunea cunoscută sub numele de COVID lung continuă să-i lovească pe medici. Un număr semnificativ de pacienți dezvoltă simptome pe termen lung după ce au fost infectați cu COVID-19, dar nu a fost clar de ce se întâmplă acest lucru, cine este probabil să se îmbolnăvească sau chiar câte persoane continuă să sufere, conform Time.

Un nou studiu amplu poate ajuta la formarea unor răspunsuri la aceste întrebări. În conformitate cu estimările anterioare, se constată că aproape un sfert dintre persoanele infectate cu virusul dezvoltă cel puțin o problemă de sănătate persistentă și că majoritatea simptomelor COVID lung sunt raportate mai frecvent de femei decât de bărbați.

Te-ar mai interesa: Analgezice care ar putea crește riscul de cancer a...

Organizația nonprofit FAIR Health a analizat datele a 2 milioane de persoane diagnosticate cu COVID-19 în 2020. Aproape 25% dintre ei au raportat una sau mai multe probleme de sănătate la 30 de zile după ce au fost diagnosticați cu COVID-19.

Douăzeci și trei la sută dintre pacienți au raportat una sau mai multe probleme de sănătate la cel puțin 30 de zile după ce au fost diagnosticați cu COVID-19. Cele mai frecvente simptome au inclus dureri, probleme respiratorii, colesterol ridicat, stare generală de rău și / sau oboseală și tensiune arterială crescută. Dar simptomele post-COVID raportate au fost destul de variate, de la depresie și anxietate la afecțiuni ale pielii, la probleme cardiace și suferință gastro-intestinală.

Te-ar mai interesa: Reacții adverse ale ibuprofenului: semnul de pe gl...

În același timp, noile date arată că oamenii pot dezvolta „COVID de lungă durată” chiar și după infectarea cu o formă ușoară de coronavirus.

În timp ce pacienții de toate vârstele și sexele au raportat simptome post-COVID, simptomele lor specifice au variat oarecum în funcție de demografie. De exemplu, problemele gastro-intestinale au fost al treilea cel mai frecvent simptom în rândul pacienților  copii, dar și cel de-al 11-lea cel mai frecvent în rândul pacienților cu vârsta cuprinsă între 40 și 49 de ani.

Te-ar mai interesa: Soția unui cunoscut sportiv rupe tăcerea: „Soțul m...

Simptomele au variat și în funcție de sex. Studiile anterioare au sugerat că COVID lung este mai frecvent în rândul femeilor decât al bărbaților, iar noile cercetări susțin această concluzie. Cincizeci și opt la sută dintre persoanele care au dezvoltat simptome post-COVID erau de sex feminin, iar majoritatea simptomelor analizate au apărut mai frecvent la femei. Dar anumite probleme, cum ar fi bolile de inimă și insuficiența renală, au afectat bărbații în mod semnificativ mai des.

Te-ar mai interesa: Vești despre românca ucisă de un rechin. MAE: Se a...

 

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private