Categories: Ştiri sănătate

Povestea unei femei de 32 de ani. A aflat că este pe moarte, după ce medicii o asigurau că nu are de ce să se îngrijoreze

Dorita Delle Donne, în vârstă de 32 de ani, a mers să-și examineze un nodul la sân în 2020, iar medicii i-au spus că este doar un chist benign. Un an mai târziu, a fost diagnosticată cu cancer mamar metastatic triplu negativ.

Ca și când nu era de ajuns, femeia nu a putut participa la înmormântarea tatălui ei din cauza urgenței de a trebui să înceapă tratamentul.

Acum, partenera Doritei, Ester Sanna Ferraiolo, lucrează acasă alături de aceasta, pentru că a fost nevoită să renunțe la slujba ei de conducere la unul dintre restaurantele celebrului chef de televiziune Gordon Ramsay.

„Dorita nu plânge niciodată”, a spus Ester, 32 de ani, pentru MyLondon. „Zâmbește mereu – este cea mai puternică femeie pe care am întâlnit-o vreodată. Dar, deși pune o față curajoasă pentru toată lumea, trebuie să fie multă durere în spatele acelui zâmbet. Pentru că trebuie să fie nevoie de atât de mult efort pentru a pretinde că totul este în regulă atunci când nu este.”

Ester a continuat explicând că Dorita „și-a început călătoria cu speranță” și a reușit să intre într-un studiu clinic pentru tratament, care intițial i-a făcut bine.

A încetat să mai răspundă la terapie

„Dar după șapte cicluri, ea a încetat să mai răspundă la terapie”, a spus Ester. „A început acum îngrijirea paliativă, dar nu a renunțat. Rămânem concentrați să găsim orice în lume care s-ar putea dovedi a fi leacul.”

Cuplul a aflat apoi despre terapia cu celule T CAR, un tratament costisitor care dă speranță pacienților cu metastaze triple negative – dar costă peste 340.000 de dolari.

Ce înseamnă cancerul de sân metastatic

Cancerul de sân metastatic – numit și cancer de sân în stadiul 4 – înseamnă că cancerul s-a răspândit sau s-a metastazat dincolo de sâni către alte părți ale corpului. Cel mai frecvent se răspândește la oase, ficat și plămâni, dar se poate răspândi și la creier sau la alte organe.

Cancerul de sân triplu negativ înseamnă că cancerul dumneavoastră nu este alimentat de niciunul dintre cele trei tipuri principale de receptori – estrogen, progesteron sau proteina Her2. Din acest motiv, cancerul nu va răspunde la anumite terapii țintite. Chimioterapia este de obicei tratamentul și există mai multe opțiuni.

Dacă cancerul este avansat, ca și în cazul stării de sănătate a Doritei, medicul dumneavoastră poate recomanda, de asemenea, participarea la un studiu clinic care implică imunoterapie sau terapii țintite.

Recent Posts

Bani de la stat GRATIS: se acordă până la 10.000 de lei de persoană. Banii intră direct pe card dacă îndeplinești această condiție

 „Prima conectare” este un program finanțat de Guvernul României prin fondurile primite de la Uniunea…

22 de minute ago

HOROSCOP iunie 2024. Veşti BUNE pentru toate zodiile!

Astrologii anunţă că prima lună a verii vine cu vești bune pentru toate semnele zodiacale.…

53 de minute ago

10 PROFEŢII cutremurătoare făcute de călugărul RASPUTIN. Viziune despre al Treilea Război Mondial

Celebrul profet rus Grigori Rasputin a fost renumit pentru puterile sale supranaturale şi vindecările  miraculoase,…

o oră ago

Semnal de alarmă: schimbările climatice agravează depresia și schizofrenia!

Oamenii de știință din Marea Britanie reiterează într-un nou studiu publicat în revista The Lancet…

2 ore ago

Pilonul II de pensii: cum și când se pot retrage banii. Radu Crăciun – preşedinte APAPR: Creşterea valorii activelor se va accelera

Administratorii fondurilor de pensii private obligatorii (Pilonul II) au trimis zilele acestea scrisoarea anuală de…

2 ore ago

7 obiceiuri care te vor ajuta să atingi iubirea de sine. Pentru o viață împlinită, învață cum să te iubești pe tine

În ultimii ani, sănătatea mintală și sănătatea emoțională au devenit subiecte populare de conversație. Tot…

2 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Transplant pulmonar