vineri, august 19, 2022

Dorita Delle Donne, în vârstă de 32 de ani, a mers să-și examineze un nodul la sân în 2020, iar medicii i-au spus că este doar un chist benign. Un an mai târziu, a fost diagnosticată cu cancer mamar metastatic triplu negativ.

Ca și când nu era de ajuns, femeia nu a putut participa la înmormântarea tatălui ei din cauza urgenței de a trebui să înceapă tratamentul.

Acum, partenera Doritei, Ester Sanna Ferraiolo, lucrează acasă alături de aceasta, pentru că a fost nevoită să renunțe la slujba ei de conducere la unul dintre restaurantele celebrului chef de televiziune Gordon Ramsay.

Te-ar mai interesa: Efect bizar! Bărbat incapabil să „vadă” numerele d...

„Dorita nu plânge niciodată”, a spus Ester, 32 de ani, pentru MyLondon. „Zâmbește mereu – este cea mai puternică femeie pe care am întâlnit-o vreodată. Dar, deși pune o față curajoasă pentru toată lumea, trebuie să fie multă durere în spatele acelui zâmbet. Pentru că trebuie să fie nevoie de atât de mult efort pentru a pretinde că totul este în regulă atunci când nu este.”

Ester a continuat explicând că Dorita „și-a început călătoria cu speranță” și a reușit să intre într-un studiu clinic pentru tratament, care intițial i-a făcut bine.

A încetat să mai răspundă la terapie

„Dar după șapte cicluri, ea a încetat să mai răspundă la terapie”, a spus Ester. „A început acum îngrijirea paliativă, dar nu a renunțat. Rămânem concentrați să găsim orice în lume care s-ar putea dovedi a fi leacul.”

Te-ar mai interesa: Te doare călcâiul? Când e recomandat să mergi la m...

Cuplul a aflat apoi despre terapia cu celule T CAR, un tratament costisitor care dă speranță pacienților cu metastaze triple negative – dar costă peste 340.000 de dolari.


Ce înseamnă cancerul de sân metastatic

Cancerul de sân metastatic – numit și cancer de sân în stadiul 4 – înseamnă că cancerul s-a răspândit sau s-a metastazat dincolo de sâni către alte părți ale corpului. Cel mai frecvent se răspândește la oase, ficat și plămâni, dar se poate răspândi și la creier sau la alte organe.

Te-ar mai interesa: Ce se întâmplă dacă NU ne antrenăm creierul? Exper...

Cancerul de sân triplu negativ înseamnă că cancerul dumneavoastră nu este alimentat de niciunul dintre cele trei tipuri principale de receptori – estrogen, progesteron sau proteina Her2. Din acest motiv, cancerul nu va răspunde la anumite terapii țintite. Chimioterapia este de obicei tratamentul și există mai multe opțiuni.

Dacă cancerul este avansat, ca și în cazul stării de sănătate a Doritei, medicul dumneavoastră poate recomanda, de asemenea, participarea la un studiu clinic care implică imunoterapie sau terapii țintite.

Te-ar mai interesa: Adevărul despre capacul galben al băuturilor răcor...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private