Categories: Ştiri sănătate

Prea multe doze de ser ar putea afecta puternic sistemului imunitar. Adevărul despre a patra doză

A patra doză de ser ar putea consolida răspunsul imun împotriva Omicron, oferind un nivel de protecție sporit. Cu toate acestea, anumiți specialiști sunt de părere că a patra doză ar putea obosi sistemul imunitar.

A patra doză nu este recomandată oricui. Aceasta poate fi administrată de către persoanele vulnerabile, în vârstă, care suferă de afecțiuni ce pun în pericol siguranța în cazul infectării cu Omicron.

Doron Melamed, profesor de imunologie în Israel, spune că a patra doză cu același vaccin poate face mai dificil pentru organism să răspundă la noile variante ale coronavirusului.

A patra doză ar putea suprasolicita sistemul imunitar

Profesor de imunologie Doron Melamed, de la Technion din Haifa, a declarat că prea multe doze din același vaccin ar putea provoca o oboseală a sistemului imunitar. Când ești expus unui vaccin, sistemul imunitar generează celule specializate, numire celule de memorie.

În același timp, sistemul imunitar menține un compartiment flexibil de celule care pot face modificări. Profesor Melamed a explicat că virușii suferă mutații și evoluează constant. Este foarte important ca așa-numitul compartiment flexibil să fie menținut, deoarece acesta oferă răspunsul cel mai eficient la mutațiile virusului. Melamed acuză guvernul că nu ia în considerare nicio opinie de la imunologi.

Doamna profesor Ronit Calderon-Margalit, epidemiolog de la Centrul Hadassah din Ierusalim, a spus că încă nu există suficiente informații dacă a patra doză ajută la oprirea răspândirii virusului:

„Cred că decizia de administrare a celei de-a patra doze s-a bazat pe succesul vaccinărilor anterioare. S-a câștigat timp, prin închiderea granițelor, înainte ca Omicron să se răspândească peste tot. Ar fi fost o alegere bună să fie folosit acest timp pentru studii privind a patra injecție”, spune Ronit Calderon-Margalit, potrivit RRA.

Calderon-Margalit apreciază că ar fi mult mai eficientă vaccinarea celor care nu au primit primele trei doze, decât să fie administrată a patra doză persoanelor care s-au vaccinat deja de trei ori. Asta necesită un efort mai mare, deoarece persoanele care nu s-au vaccinat până acum sunt înclinate să nu o facă deloc. ”Am câștigat mai mult vaccinându-i decât investind într-o a patra campanie de vaccinare”, a declarat doamna profesor Calderon-Margalit, de la Clinica Hadassah din Ierusalim.

Recent Posts

Se schimbă CNP-urile. Ce date vor fi trecute în cartea de identitate?

Ministerul de Interne anunţă că va fi schimbat actualul sistem de numeritoare a Codului Numeric…

52 de minute ago

Bani de la stat GRATIS: se acordă până la 10.000 de lei de persoană. Banii intră direct pe card dacă îndeplinești această condiție

 „Prima conectare” este un program finanțat de Guvernul României prin fondurile primite de la Uniunea…

o oră ago

HOROSCOP iunie 2024. Veşti BUNE pentru toate zodiile!

Astrologii anunţă că prima lună a verii vine cu vești bune pentru toate semnele zodiacale.…

2 ore ago

10 PROFEŢII cutremurătoare făcute de călugărul RASPUTIN. Viziune despre al Treilea Război Mondial

Celebrul profet rus Grigori Rasputin a fost renumit pentru puterile sale supranaturale şi vindecările  miraculoase,…

2 ore ago

Semnal de alarmă: schimbările climatice agravează depresia și schizofrenia!

Oamenii de știință din Marea Britanie reiterează într-un nou studiu publicat în revista The Lancet…

3 ore ago

Pilonul II de pensii: cum și când se pot retrage banii. Radu Crăciun – preşedinte APAPR: Creşterea valorii activelor se va accelera

Administratorii fondurilor de pensii private obligatorii (Pilonul II) au trimis zilele acestea scrisoarea anuală de…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Transplant pulmonar