joi, august 11, 2022

A patra doză de ser ar putea consolida răspunsul imun împotriva Omicron, oferind un nivel de protecție sporit. Cu toate acestea, anumiți specialiști sunt de părere că a patra doză ar putea obosi sistemul imunitar.

A patra doză nu este recomandată oricui. Aceasta poate fi administrată de către persoanele vulnerabile, în vârstă, care suferă de afecțiuni ce pun în pericol siguranța în cazul infectării cu Omicron.

Te-ar mai interesa: Suferi de alergii? Iată ce îți poate agrava proble...

Doron Melamed, profesor de imunologie în Israel, spune că a patra doză cu același vaccin poate face mai dificil pentru organism să răspundă la noile variante ale coronavirusului.

A patra doză ar putea suprasolicita sistemul imunitar

Profesor de imunologie Doron Melamed, de la Technion din Haifa, a declarat că prea multe doze din același vaccin ar putea provoca o oboseală a sistemului imunitar. Când ești expus unui vaccin, sistemul imunitar generează celule specializate, numire celule de memorie.

În același timp, sistemul imunitar menține un compartiment flexibil de celule care pot face modificări. Profesor Melamed a explicat că virușii suferă mutații și evoluează constant. Este foarte important ca așa-numitul compartiment flexibil să fie menținut, deoarece acesta oferă răspunsul cel mai eficient la mutațiile virusului. Melamed acuză guvernul că nu ia în considerare nicio opinie de la imunologi.

Te-ar mai interesa: Ce este bine să dăm de pomană de Sfânta Maria Mare...

tratamentul

Doamna profesor Ronit Calderon-Margalit, epidemiolog de la Centrul Hadassah din Ierusalim, a spus că încă nu există suficiente informații dacă a patra doză ajută la oprirea răspândirii virusului:

„Cred că decizia de administrare a celei de-a patra doze s-a bazat pe succesul vaccinărilor anterioare. S-a câștigat timp, prin închiderea granițelor, înainte ca Omicron să se răspândească peste tot. Ar fi fost o alegere bună să fie folosit acest timp pentru studii privind a patra injecție”, spune Ronit Calderon-Margalit, potrivit RRA.

Te-ar mai interesa: Dieta cu care a slăbit Chef Florin Dumitrescu. Fac...

Calderon-Margalit apreciază că ar fi mult mai eficientă vaccinarea celor care nu au primit primele trei doze, decât să fie administrată a patra doză persoanelor care s-au vaccinat deja de trei ori. Asta necesită un efort mai mare, deoarece persoanele care nu s-au vaccinat până acum sunt înclinate să nu o facă deloc. ”Am câștigat mai mult vaccinându-i decât investind într-o a patra campanie de vaccinare”, a declarat doamna profesor Calderon-Margalit, de la Clinica Hadassah din Ierusalim.

Te-ar mai interesa: Cum vor fi influențate zodiile de luna plină din 1...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private