vineri, august 12, 2022

Varianta Omicron se răspândește într-un ritm accelerat, la nivel mondial. În acest sens, specialiștii au recomandat o a patra doză de vaccin anumitor categorii de persoane pentru a avea un nivel de protecție suficient de ridicat. 

Recent, experții au comunicat faptul că persoanele vulnerabile, vârstnicii și pacienții care suferă de afecțiuni ce ridică riscul de a dezvolta forme grave se pot vaccina cu a patra doză.

Te-ar mai interesa: Vedeta lunii SEPTEMBRIE: zodia care va avea noroc ...

Bărbat de 102 ani, imunizat cu a patra doză

Sâmbătă au fost vaccinate cu a patra doză de vaccin împotriva noului coronavirus aproximativ 30 de persoane – printre care şi un bărbat în vârstă de 102 ani – la punctele de vaccinare ale Centrului Clinic din Pécs, Ungaria, după ce cu o zi înainte Guvernul ungar a decis administrarea unei noi doze de rapel, informează MTI, citat de RADOR.

Cui îi este recomandată aceasta și la ce interval, de timp de poate face?

Potrivit preşedintelui Andor Sebestyén, Direcția Generală a Spitalului Național (Okfő) a solicitat instituțiilor care se ocupă de îngrijirea bolnavilor la pat, şi care participă la programul de vaccinare, ca din 15 ianuarie să asigure la punctele de vaccinare din spitale posibilitatea de administrare a celei de-a patra doze de vaccin persoanelor în cazul cărora au trecut cel puțin patru luni de la a treia doză de vaccin și medicul de familie al pacientului, respectiv medicul care se ocupă de vaccinarea oamenilor, consideră că este justificată.

Te-ar mai interesa: Cât putem păstra ciorba la frigider și la ce tempe...

Sâmbătă, chiar în prima zi – care era de fapt prima zi din acţiunea „zilelor vaccinării”- au primit a patra doză de vaccin aproximativ 30 de persoane, printre care şi un bărbat în vârstă de 102 ani, a mai afirmat Andor Sebestyén, care recomandă administrarea celei de-a patra doze de vaccin oamenilor de peste 60 de ani. În opinia sa, este deosebit de important ca persoanele în vârstă care suferă de una sau mai multe boli cronice, cum ar fi boli cardiovasculare, boli pulmonare cronice, diabet, şi au fost printre primii care au primit a treia doză de vccin, să fie vaccinate şi cu a patra doză de vaccin.

Te-ar mai interesa: Ce este bine să dăm de pomană de Sfânta Maria Mare...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private