Categories: Ştiri sănătate

Predicţie cutremurătoare despre cum va începe al III-lea RĂZBOI MONDIAL. Om de ştiinţă renumit: „Spitalele vor fi țintele cele mai lovite…”

Chiar dacă omenirea stă încă cu sufletul la gură din cauza riscului extinderii la nivel global a conflictului dintre Rusia şi Ucraina, totuşi al III-lea Război Mondial ar putea avea un cu totul alt scenariu, potrivit omului de știință Richard A. Muller, într-o opinie publicată de ziarul american Wall Street Journal.

Fizician și profesor emerit de fizică la Universitatea Berkeley din California, Muller a fost timp de 30 decenii membru important din JASON, un grup independent de oameni de știință care consiliază guvernul Statelor Unite în chestiuni de știință și tehnologie.

Război pe două fronturi: medical și informatic

În viziunea acestuia, războiul se va duce concomitent pe două fronturi: medical și informatic. Cercetătorul spune că tehnologiile avansate vor crea armele prin care „Statele Unite vor fi învinse înainte să știe ce le-a lovit”. El face, de asemenea, o analiză a modului în care va arăta al treilea război mondial, cu conspirații și primele victime, și începe printr-o comparație cu pandemia de COVID-19.

Orice stat care se gândește să folosească un virus mortal drept armă, întâi își va imuniza propriii oamenii, poate sub forma vaccinului antigripal, ca acoperire. Un eventual virus ar trebui să conțină o genă care să reducă puterea primelor simptome, astfel încât să-i permită să se răspânească prin asimptomatici, și va fi lansat nu în orice țară, ci în țara care se dorește atacată, eventual lângă un laborator, ca oamenii să creadă că de-acolo s-a scurs”, scrie fizicianul în WSJ, potrivit libertatea.ro.

„Pentru un maximum de haos, agresorul va lansa un atac cibernetic către spitale”

În paralel, pentru un maximum de haos, agresorul va lansa un atac cibernetic către spitale. Apoi, către infrastructura energetică, rafinării, rețelele de transport, bănci și alte infrastructuri utilitare„, crede omul de ştiinţă american, care atrage atenţia că, pentru a împiedica următorul posibil război mondial, este nevoie de un răspuns prompt.

Dacă China, Rusia sau amândouă atacă SUA în felul ăsta, cum vom reacționa? Politicienii trebuie să vină cu un răspuns clar la asta. Un embargo (interzicerea importului și exportului într-o sau dintr-o țară, n.r.) nu este suficient. Iar mulți vor interpreta o ripostă nucleară disproporționară. Dezvoltarea unui virus în contraatac ia timp, dar un răspuns în felul ăsta încalcă oricum convenția armelor biologice”, spune Muller.

Omul de ştiinţă mai crede că identificarea atacatorului este, de asemenea, importantă: „Un atac puternic către forțele militare ale inamicului este cheia. Spitalele ar trebui cruțate, ca victima să nu se transforme ea însăși în agresor”.

Recent Posts

Horoscopul BANILOR. TREI ZODII norocoase dau lovitura în săptămâna 13-19 mai

În săptămâna 13-19 mai, multiple aspecte planetare vor influența situația financiară a zodiilor. Primul aspect notabil…

16 minute ago

Legătura dintre schimbările climatice şi bolile infecţioase

Specialiştii atrag atenţia că numărul bolilor infecţioase va creşte tot mai mult în viitor din…

47 de minute ago

Accident cu victime multiple pe Podul Basarab din Capitală

UPDATE. Cele șapte victime au fost transportate unitățile de primiri urgențe ale spitalelor din apropiere,…

o oră ago

Medic pediatru, semnal de alarmă privind epidemia de rujeolă: Pentru fiecare caz vor apărea între 16 şi 20 de noi cazuri

Medicul pediatru Mihai Craiu atrage atenţia că, în comunităţile de copii unde ratele de vaccinare…

2 ore ago

Alimente INTERZISE persoanelor care au probleme renale

Creatinina este un produs metabolic din mușchii noștri care este excretat în mod normal prin…

2 ore ago

Primul pacient din istorie cu transplant de rinichi de porc a murit

Pacientul care a primit pentru prima dată în istorie un rinichi de la porc a…

3 ore ago

Citeste si: