Categories: Ştiri sănătate

Premiu internațional pentru un spital din România care a tratat bolnavii COVID într-un mod unic

Încă de la începutul pandemiei, medicii și întreg personalul auxiliar au salvat sute de vieți. Aceștia au luptat cu virusul, s-au sacrificat și au renunțat la propria sănătate pentru a ajuta pacienții bolnavi.

Astfel, autoritățile au hotărât să le mulțumească medicilor, făcând cunoscute metodele prin care au reușit să salveze atatea vieți.

Spitalul Județean de Urgență din Zalău a primit un premiu internațional pentru modul în care a tratat pacienții COVID. Unitatea a dezvoltat un compartiment modern de preterapie intensivă a pacienților, inițiativă care a redus semnificativ presiunea din secția de terapie intensivă, comunică RRA.

Spital din România, premiat pentru modul unic de a trata pacienții COVID

Spitalul Județean de Urgență Zalău a fost premiat pentru că este prima unitate sanitară din țară care a dezvoltat imediat după apariția pandemiei un compartiment de preterapie intensivă.

Toate cazurile grave de COVID au fost preluate într-un compartiment specializat în ventilație noninvazivă, modelul medical fiind preluat și de alte spitale din România. Programul medical care a dus la salvarea a sute de pacienți aflați în stare gravă a fost elaborat și implementat de medicul pneumolog Amalia Găvriluț.

„Este meseria noastră și încercăm cu toate resursele să răspundem acestor noi provocări. Este o patologie nouă acest virus, dă afecțiuni despre care nu știm totul în ceea ce privește modalitatea de transmitere.

Sunt echipamentele cu care lucrăm și încercăm să ne adaptăm în echipă – cu unitate primiri prgențe, cu secția de boli infecțioase, cu secția de terapie intensivă -, așa încât să răspundem nevoilor tuturor pacienților care sunt în județul nostru impactați de această afecțiune”, a declarat Amalia Găvriluț, medic.

Reporter: Prin implementarea acestei proceduri efectul a fost ca în plin val 4 presiunea pe secția de terapie intensivă să fie mai redusă decât în alte spitale din țară. Romanian Healthcare Award este un eveniment de recunoaștere a inovației și excelenței din domeniul sănătății.

Este prima și cea mai amplă competiție cu juriu internațional dedicată medicilor, echipelor medicale și spitalelor din România, care își propune să identifice și să aprecieze exemplele de bună practică din sistemul medical românesc.

Recent Posts

Primul pacient din istorie cu transplant de rinichi de porc a murit

Pacientul care a primit pentru prima dată în istorie un rinichi de la porc a…

25 de minute ago

Cea mai importantă VITAMINĂ pentru persoanele cu diabet

Medicii nutriţionişti recomandă suplimentarea dietei zilnice cu o anumită vitamină, acordând atenție modului în care…

56 de minute ago

Alarmant: Celulele corpului uman pot îmbătrâni chiar și 5 ani în doar o zi

Calcularea vârstei biologice a celulelor și țesuturilor umane prin însumarea modificărilor epigenetice ar putea să…

o oră ago

Horoscop Alina Badic pentru săptămâna 12-18 mai 2024. Încercări pentru unele zodii

Alina Badic a prezentat predicțiile astrale pentru săptămâna 12-18 mai 2024 în ultima ediție a…

2 ore ago

După Duminica Tomii este sărbătorit Paștele Blajinilor. Tradiții în această zi

Luni, 13 mai, după Duminica Tomii, este sărbătorit Paștele Blajinilor, cunoscut și sub numele de…

2 ore ago

Unii pensionari vor avea parte de o dublă recalculare a pensiei. Pensii, majorate cu 80-90%

Angajatii de la Casa Nationala de Pensii şi de la cele teritoriale din toate judeţele…

3 ore ago

Citeste si: