Sari la conținut

Premiu internațional pentru un spital din România care a tratat bolnavii COVID într-un mod unic

Încă de la începutul pandemiei, medicii și întreg personalul auxiliar au salvat sute de vieți. Aceștia au luptat cu virusul, s-au sacrificat și au renunțat la propria sănătate pentru a ajuta pacienții bolnavi.

Astfel, autoritățile au hotărât să le mulțumească medicilor, făcând cunoscute metodele prin care au reușit să salveze atatea vieți.

Spitalul Județean de Urgență din Zalău a primit un premiu internațional pentru modul în care a tratat pacienții COVID. Unitatea a dezvoltat un compartiment modern de preterapie intensivă a pacienților, inițiativă care a redus semnificativ presiunea din secția de terapie intensivă, comunică RRA.

Spital din România, premiat pentru modul unic de a trata pacienții COVID

Spitalul Județean de Urgență Zalău a fost premiat pentru că este prima unitate sanitară din țară care a dezvoltat imediat după apariția pandemiei un compartiment de preterapie intensivă.

Toate cazurile grave de COVID au fost preluate într-un compartiment specializat în ventilație noninvazivă, modelul medical fiind preluat și de alte spitale din România. Programul medical care a dus la salvarea a sute de pacienți aflați în stare gravă a fost elaborat și implementat de medicul pneumolog Amalia Găvriluț.

„Este meseria noastră și încercăm cu toate resursele să răspundem acestor noi provocări. Este o patologie nouă acest virus, dă afecțiuni despre care nu știm totul în ceea ce privește modalitatea de transmitere.

Sunt echipamentele cu care lucrăm și încercăm să ne adaptăm în echipă – cu unitate primiri prgențe, cu secția de boli infecțioase, cu secția de terapie intensivă -, așa încât să răspundem nevoilor tuturor pacienților care sunt în județul nostru impactați de această afecțiune”, a declarat Amalia Găvriluț, medic.

Reporter: Prin implementarea acestei proceduri efectul a fost ca în plin val 4 presiunea pe secția de terapie intensivă să fie mai redusă decât în alte spitale din țară. Romanian Healthcare Award este un eveniment de recunoaștere a inovației și excelenței din domeniul sănătății.

Este prima și cea mai amplă competiție cu juriu internațional dedicată medicilor, echipelor medicale și spitalelor din România, care își propune să identifice și să aprecieze exemplele de bună practică din sistemul medical românesc.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel