Categories: Expertul zilei

Prof. dr. Vlad Ciurea, sfaturi despre o sănătate de fier. „Foarte multe lucruri depind de noi. Cel care are sănătate, are speranţă; iar cel care are speranţă, are totul!”

Prof. dr. Vlad Ciurea, sfaturi despre o sănătate de fier. „Foarte multe lucruri depind de noi. Cel care are sănătate, are speranţă; iar cel care are speranţă, are totul!”

La începutul postului Crăciunului, reputatul profesor dr. Vlad Ciurea a vorbit despre responsabilitatea pe care fiecare dintre noi o are pentru starea de sănătate atât fizică, cât și psihică. Prevenția este ceea ce trebuie să practicăm cu toții, fără să așteptăm zilele de boală.

 

Prof. dr. Vlad Ciurea, sfaturi despre o sănătate de fier

Toți trebuie să fim atenți la alimentație, trebuie să ne odihnim și să mergem prin natură, să socializăm și să avem speranță.

„Este extrem de important să avem grijă de sănătatea noastră. Chiar dacă „suntem bine” și „suntem tineri”… Întotdeauna e bine să previi!

Sunt foarte multe lucruri care depind de noi. Putem să ne îngrijim și de fizic, și de psihic, dacă ne dorim cu adevărat.

Câteva recomandări pe care le reiau:

  • Ce alimente sunt recomandate pentru creier? Carne slabă (pește, curcan), legume, fructe. Verdețuri. (Suntem și în Postul Nașterii Domnului). Totul cât mai proaspăt, cât mai puține produse congelate și procesate. Dulciuri: miere sau ciocolată amăruie.
  • Odihnă (VITAL!), oxigen, apă, mișcare în parc, în natură.
  • Socializare. Pe cât posibil, cu persoane pozitive. Renunțarea la programele de știri care induc panică și anunță numai nenorociri. Înlocuirea lor cu documetare despre lumea largă sau despre natură. Sau cu lecturi. Sau cu rebus.
  • Optimism. Zâmbet.

Și un proverb arab: „Cel care are sănătate, are speranţă; iar cel care are speranţă, are totul”!”, a scris neurochirurgul Vlad Ciurea pe contul său de Facebook.

„Postul te face să gândești mai ascet, mai curat”

De asemenea, profesorul Vlad Ciurea a ținut să sublinieze beneficiile postului, care, în opinia sa, ne ajută să gândim mai curat. Mai ales în contextul pandemiei de coronavirus, grija pentru sănătatea noastră, fizică și psihică, ar trebui să fie pe primul loc.

„În post se curăță întregul organism. Postul este foarte bun pentru corp, iar pentru creier este minunat!

Dacă îndepărtăm carnea și produsele procesate, îndepărtăm toxinele. Acestea au o încărcătură mare pentru organism. Pe de altă parte, postul te face să gândești mai ascet, mai curat. Nu te mai gândești la sarmale și mici. Totul devine mai… corect. Și pentru organism, și pentru celula nervoasă, care își face funcțiile mult mai bine.

Am întâlnit persoane care țin un post mai ușor, de două ori pe săptămână – miercurea și vinerea. Și nu consumă alcool. E foarte bine”, a scris prof. dr. Vlad Ciurea.

 

Recent Posts

Ce sume de bani mai încasează ucrainenii refugiați din România, de la 1 mai. Ce condiții trebuie să îndeplinească

După începerea războiului în februarie 2022, ucrainenii au fost nevoiți să fugă din calea bombardamentelor.…

20 de minute ago

Grăsimea de pe brațe ar putea prezice riscul de fracturi ale coloanei vertebrale, la persoanele de peste 50 de ani

Măsurarea masei totale de grăsime din brațe ar putea ajuta la prezicerea riscului de fracturi…

50 de minute ago

Medici experți avertizează: Dacă observați aceste simptome, ar putea fi noua variantă COVID

Noua variantă COVID este KP.2, iar experții spun că este cea mai proeminentă tulpină la…

o oră ago

Semnal de alarmă tras de medicii dermatologi: numărul bolnavilor de cancer de piele este în creştere

Medicii dermatologi atrag atenția că din cauza modificărilor climatice, expunerea excesivă la soare și pandemia,…

2 ore ago

Alina Bădic, previziuni pentru săptămâna 12- 18 mai. „O perioadă plină de încercări”. Ce se va întâmpla cu fiecare zodie în parte

Pentru săptămâna 12-18 mai, Alina Bădic vine cu vești minunate pentru Berbeci și Fecioare, care…

2 ore ago

Ce pensie și indemnizație primește un erou al Revoluției din 1989. Peste 12.800 de români încasează o indemnizație specială

Zilele acestea, Casa Națională de Pensii Publice a oferit informații cu privire la pensia primită…

3 ore ago

Citeste si: