marți, noiembrie 30, 2021

Prof. dr. Vlad Ciurea, sfaturi despre o sănătate de fier. „Foarte multe lucruri depind de noi. Cel care are sănătate, are speranţă; iar cel care are speranţă, are totul!”

La începutul postului Crăciunului,

Te-ar mai interesa: Tot ce trebuie să știi despre Omicron. Virusolog r...

reputatul profesor dr. Vlad Ciurea a vorbit despre responsabilitatea pe care fiecare dintre noi o are pentru starea de sănătate atât fizică, cât și psihică. Prevenția este ceea ce trebuie să practicăm cu toții, fără să așteptăm zilele de boală.

 

Prof. dr. Vlad Ciurea, sfaturi despre o sănătate de fier

Toți trebuie să fim atenți la alimentație, trebuie să ne odihnim și să mergem prin natură, să socializăm și să avem speranță.

„Este extrem de important să avem grijă de sănătatea noastră. Chiar dacă „suntem bine” și „suntem tineri”… Întotdeauna e bine să previi!

Sunt

Te-ar mai interesa: BioNTech a anunțat că începe să lucreze la un vacc...

foarte multe lucruri care depind de noi. Putem să ne îngrijim și de fizic, și de psihic, dacă ne dorim cu adevărat.

Câteva recomandări pe care le reiau:

  • Ce alimente sunt recomandate pentru creier? Carne slabă (pește, curcan), legume, fructe. Verdețuri. (Suntem și în Postul Nașterii Domnului). Totul cât mai proaspăt, cât mai puține produse congelate și procesate. Dulciuri: miere sau ciocolată amăruie.
  • Odihnă (VITAL!), oxigen, apă, mișcare în parc, în natură.
  • Socializare. Pe cât posibil, cu persoane pozitive. Renunțarea la programele de știri care induc panică și anunță numai nenorociri. Înlocuirea

    Te-ar mai interesa: Mihaela Bilic, recomandări pentru Postul Crăciunul...

    lor cu documetare despre lumea largă sau despre natură. Sau cu lecturi. Sau cu rebus.

  • Optimism. Zâmbet.

Și un proverb arab: „Cel care are sănătate, are speranţă; iar cel care are speranţă, are totul”!”, a scris neurochirurgul Vlad Ciurea pe contul său de Facebook.

„Postul te face să gândești mai ascet, mai curat”

De asemenea, profesorul Vlad Ciurea a ținut să sublinieze beneficiile postului, care, în opinia sa, ne ajută să gândim mai curat. Mai ales în contextul pandemiei de coronavirus, grija pentru sănătatea noastră, fizică și psihică, ar trebui să fie pe primul loc.

„În

Te-ar mai interesa: 39 de români vor ajunge în România mâine, din Afri...

post se curăță întregul organism. Postul este foarte bun pentru corp, iar pentru creier este minunat!

Dacă îndepărtăm carnea și produsele procesate, îndepărtăm toxinele. Acestea au o încărcătură mare pentru organism. Pe de altă parte, postul te face să gândești mai ascet, mai curat. Nu te mai gândești la sarmale și mici. Totul devine mai… corect. Și pentru organism, și pentru celula nervoasă, care își face funcțiile mult mai bine.

Am întâlnit persoane care țin un post mai ușor, de două ori pe săptămână – miercurea și vinerea. Și nu consumă alcool. E foarte bine”, a scris prof. dr. Vlad Ciurea.

Te-ar mai interesa: Simptomele neobișnuite ale infecției cu varianta O...

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor.

Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Ultimele stiri