Categories: Expertul zilei

Prof. Leon Dănăilă: ”Dacă ai credință ai o imunitate mai bună și poți să te vindeci”

Din cuprinsul articolului

Leon Dănăilă despre credință. În cadrul unuia dintre interviurile LiveDoc, cunoscutul neurochirurg Leon Dănăilă a explicat cât de importantă e starea psihică și credința în Dumnezeu, atunci când ne luptăm cu boala.

Bolnavii care sunt optimiști și au credință, au un sistem imunitar mai puternic și pot lupta mai ușor cu boala, spre deosebire de cei pesimiști și deprimați.

Leon Dănăilă despre credință

”Dacă o persoană este receptivă și are credință în Dumnezeu, imunitatea organismului crește. Dacă ai credință poți să te vindeci. Ajută, de asemenea, și dacă cei apropiați sau medicul îl îmbărbătează pe bolnav și dacă el e optimist. Pentru că o boală este 50% stare organică și 50% stare psihică. De aceea e bine să fim optimiști și să nu dăm importanță lucrurilor mărunte. Bolnavii pesimiști au un sistem imunitar mai slab, iar depresia poate duce chiar până la cancer”, a explicat Acad. Dănăilă.

Din video-ul de mai jos puteți afla și alte lucruri interesante despre funționarea creierului de la geniul neurochirurgie românești-prof. Leon Dănăilă.

Unele studii sugerează că o credință spirituală sau religioasă puternică poate fi asociată cu o mai bună stare de sănătate mentală și poate contribui la reducerea stresului. Deoarece stresul cronic poate afecta negativ sistemul imunitar, se presupune că o credință puternică poate avea un impact pozitiv indirect asupra imunității.

De asemenea, participarea la comunitățile religioase și practicile spirituale ar putea oferi suport social și emoțional, care, la rândul său, poate contribui la o stare de sănătate generală mai bună.

Iată câteva aspecte relevante despre legătura dintre credință și imunitate

  • Sănătatea Mentală: Unele studii au evidențiat o corelație între implicarea religioasă și o bună sănătate mentală. Participarea la activități religioase sau o credință solidă poate oferi sprijin social, sentimentul de scop și sursă de consolare în fața provocărilor.
  • Stresul și Imunitatea: Credința religioasă poate oferi oamenilor resurse pentru a face față stresului, iar gestionarea eficientă a stresului poate avea un impact pozitiv asupra sistemului imunitar. Studiile asupra efectului direct al credinței religioase asupra imunității sunt mai limitate și mai puțin clare.
  • Efectele Placebo: Unele cercetări sugerează că credința puternică în vindecare, inclusiv prin intermediul credinței religioase, poate influența răspunsul la tratamente prin efectul placebo. Persoanele care cred în mod ferm în vindecare pot experimenta îmbunătățiri semnificative, dar acestea pot fi atribuite mai mult factorilor psihologici decât unei influențe directe asupra imunității.

Recent Posts

Lucruri esențiale pe care oamenii nu le fac. Sunt vitale pentru sănătate

Elemente vitale pentru sănătate. Dr. Cezar, celebrul cardiolog, dezvăluie care sunt elementele vitale pentru sănătate.…

4 ore ago

Pelagra

Ce este, cum se manifestă și de ce apare boala PELAGRA? Pelagra este boala cauzată…

4 ore ago

Regimul alimentar al pacientului cu diabet. Află dacă pot consuma cireșe

Regimul alimentar al pacientului cu diabet. Regimul diabeticilor este foarte important pentru controlul nivelului de zahăr…

5 ore ago

Horoscop 16 mai. Vărsător, trebuie să împărtășești energia ta minunată

Horoscop 16 mai. Astrologii au făcut previziuni pentru toate semnele: Prntru nativii din zodia Berbec…

5 ore ago

Vești noi despre starea de sănătate a lui Florin Piersic. Anunț de ultim moment de la Spitalul „Foişor”

Vești noi despre starea de sănătate a lui Florin Piersic. Anunț de ultim moment de…

6 ore ago

Medic român, despre o legumă-fruct ce nu trebuie să lipsească din meniul oricărei zile de vară: Are puține calorii

Medic român, despre o legumă-fruct ce nu trebuie să lipsească din meniul oricărei zile de…

6 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra