Sari la conținut

Prof. Leon Dănăilă: ”Dacă ai credință ai o imunitate mai bună și poți să te vindeci”

Prof. dr. leon danaila
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Din cuprinsul articolului

Leon Dănăilă despre credință. În cadrul unuia dintre interviurile LiveDoc, cunoscutul neurochirurg Leon Dănăilă a explicat cât de importantă e starea psihică și credința în Dumnezeu, atunci când ne luptăm cu boala.

Bolnavii care sunt optimiști și au credință, au un sistem imunitar mai puternic și pot lupta mai ușor cu boala, spre deosebire de cei pesimiști și deprimați.

Leon Dănăilă despre credință

”Dacă o persoană este receptivă și are credință în Dumnezeu, imunitatea organismului crește. Dacă ai credință poți să te vindeci. Ajută, de asemenea, și dacă cei apropiați sau medicul îl îmbărbătează pe bolnav și dacă el e optimist. Pentru că o boală este 50% stare organică și 50% stare psihică. De aceea e bine să fim optimiști și să nu dăm importanță lucrurilor mărunte. Bolnavii pesimiști au un sistem imunitar mai slab, iar depresia poate duce chiar până la cancer”, a explicat Acad. Dănăilă.

Din video-ul de mai jos puteți afla și alte lucruri interesante despre funționarea creierului de la geniul neurochirurgie românești-prof. Leon Dănăilă.

Unele studii sugerează că o credință spirituală sau religioasă puternică poate fi asociată cu o mai bună stare de sănătate mentală și poate contribui la reducerea stresului. Deoarece stresul cronic poate afecta negativ sistemul imunitar, se presupune că o credință puternică poate avea un impact pozitiv indirect asupra imunității.

De asemenea, participarea la comunitățile religioase și practicile spirituale ar putea oferi suport social și emoțional, care, la rândul său, poate contribui la o stare de sănătate generală mai bună.

Iată câteva aspecte relevante despre legătura dintre credință și imunitate

  • Sănătatea Mentală: Unele studii au evidențiat o corelație între implicarea religioasă și o bună sănătate mentală. Participarea la activități religioase sau o credință solidă poate oferi sprijin social, sentimentul de scop și sursă de consolare în fața provocărilor.
  • Stresul și Imunitatea: Credința religioasă poate oferi oamenilor resurse pentru a face față stresului, iar gestionarea eficientă a stresului poate avea un impact pozitiv asupra sistemului imunitar. Studiile asupra efectului direct al credinței religioase asupra imunității sunt mai limitate și mai puțin clare.
  • Efectele Placebo: Unele cercetări sugerează că credința puternică în vindecare, inclusiv prin intermediul credinței religioase, poate influența răspunsul la tratamente prin efectul placebo. Persoanele care cred în mod ferm în vindecare pot experimenta îmbunătățiri semnificative, dar acestea pot fi atribuite mai mult factorilor psihologici decât unei influențe directe asupra imunității.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel