Prunele sunt ideale pentru detoxifierea organismului şi sprijină buna funcţionare a inimii

Fiindcă se găsesc din belşug, vara e indicat să ţinem o cură cu prune de cel puţin trei zile sau, dacă suntem mai conştiincioşi, de două săptămâni.

Nu e deloc dificilă, iar în timpul curei se vor consuma prune proaspete cu o jumătate de oră înaintea meselor.

Elimină toxinele şi menţin ficatul sănătos

Prunele sunt bogate în vitaminele A, B1, B2 şi C, minerale (sodiu, potasiu, calciu şi fier), precum şi în acizi organici, protide şi celuloză. Acestea ajută la eliminarea toxinelor, purificarea ficatului şi energizarea întregului organism. Bogăţia de fibre pe care le conţin accelerează tranzitul intestinal, aceasta făcând din prune unele dintre cele mai eficiente şi igienice laxative naturale.
Cei care nu pot ţine cura şi suferă de colon iritabil pot mânca 5-10 prune dimineaţa, pe stomacul gol, sau cu 30 de minute înainte de masă. De reţinut faptul că o mai mare saţietate se obţine dacă, pe lângă prune, se consumă şi o felie de pâine cu tărâţe.
La iarnă, când nu veţi mai avea prune proaspete, puteţi apela la cele uscate. În caz de constipaţie, acestea se înmoaie în prealabil în apă, timp de şase-opt ore, apoi se consumă.

Previn ateroscleroza şi scad colesterolul
E bine de ştiut că prunele ajută inima să funcţioneze corect şi întăresc pereţii vaselor sangvine, ferindu-ne astfel de formarea periculoaselor cheaguri de sânge, de arteroscleroză, embolii pulmonare ori de anevrisme cerebrale.

De asemenea, consumul săptămânal de prune ajută la scaderea colesterolului rău.

Alungă oboseala şi nervozitatea
Cura cu prune, de trei zile sau de două săptămâni, alungă oboseala şi tratează stările de nervozitate, creşte eficienţa memoriei şi a capacităţii de concentrare. Din acest motiv, sportivilor de performanţă sau persoanelor cu un program solicitant li se recomandă prune sau suc/compot de prune ca desert la mesele principale ale zilei.

Menţin sănătatea ochilor

Studii din ultimul deceniu publicate în „Arhivele de Oftalmologie” şi în alte reviste medicale din lumea întreagă, dovedesc beneficiile consumului de fructe în prevenţia degenerescenţei maculare.

Prunele sunt bogate în vitamine care protejează ochii: betacaroten (precursorul vitaminei A), vitamina E (previne cataracta sşi glaucomul), vitamina C.

 

Recent Posts

Care este starea de sănătate actuală a Regelui Charles. Cum a evoluat tratamentul

Care este starea de sănătate actuală a Regelui Charles. Cum a evoluat tratamentul personalizat  În…

8 minute ago

Cancer: Acestea sunt cele cinci simptome „tăcute” îngrijorătoare ale ”ucigașului tăcut”

Cancer. Potrivit studiilor, există peste 200 de tipuri de cancer, care pot afecta diferite organe…

o oră ago

Ce se întâmplă în organism dacă NU mănânci grăsimi: Consecințe negative pentru sănătate

Ce se întâmplă în organism dacă NU mănânci grăsimi! Evitarea completă a grăsimilor poate duce…

2 ore ago

Și tu asculți muzică în căști? Uite când este afectat auzul

Muzica ascultată în caști poate afecta auzul dacă este ascultată la un volum foarte ridicat…

3 ore ago

Doi nutriționiști au făcut cancer, deși adoptau un stil de viață sănătos. Află ce ”otrăvuri” consumau

 Doi nutriționiști au făcut cancer, deși adoptau un stil de viață sănătos. Află ce ”otrăvuri”…

3 ore ago

Trei zodii care vor trăi un MIRACOL în ziua de Paște. Destinul îi va ajuta să-și atingă vise

Trei zodii care vor trăi un MIRACOL în ziua de Paște. Astrologii au făcut previziuni…

4 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Cancerul hepatic