Categories: Ştiri sănătate

Raed Arafat despre relaxarea totală: Ar fi o greșeală pe care am plăti-o scump!

Raed Arafat, despre relaxarea totală preconizată din 15 iunie: Dacă revenim acum la situația dinaintea virusului, va fi o mare greșeală pe care o vom plăti scump.

Secretarul de stat Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă – DSU, nu susține ridicarea stării de alertă, după data de 15 iunie și chiar prezintă românilor în culori gri această ipoteză. Este conștient de nerăbdarea populației de a se simți liberă total, însă e de părere că nu e indicat să riscăm. Virusul încă este activ printre noi, chiar dacă nu cu la fel de multă forță.

El a precizat că ar mai fi nevoie de puțin timp, ”o săptămână, două, trei”, pentru ca autoritățile să fie sigure că pericolul a trecut și a recomandat românilor să mai aibă răbdare.

Arafat a explicat luni că încă nu am scăpat de epidemia de coronavirus și, în consecință, este în continuare nevoie de un cadru legal care să permită impunerea anumitor restricții.

Șeful DSU spune că, dacă se renunță la orice fel de restricții, am putea avea de-a face cu o mare greșeală pe care să o plătim scump cu toții.

„Din perspectiva mea, v-am spus că trebuie să continuăm clar cu o modalitate de a putea coordona și a lua anumite măsuri. Acest lucru ni-l permite deocamdată starea de alertă.

Din 15 iunie trebuie să analizăm cum se va putea. Poate cu starea de alertă, dar cu mai puține restricții. Dacă nu va fi starea de alertă, vedem care va fi.

Dacă lăsăm totul și spunem că revenim la situația dinaintea virusului, eu cred că e o greșeală pe care o vom plăti scump. Trebuie găsită o soluție, pentru că noi nu putem în 15 iunie să revenim la o normalitate totală.

Trebuie să lăsăm această dorinţă ca la copii mici: ‘Vreau totul acum!’ Trebuie să avem înţelepciunea şi răbdarea să mai aşteptăm. Este vorba de o săptămână, două, trei”, a mai precizat Raed Arafat.

Recent Posts

EL ar fi adevăratul iubit al Simonei Halep. Nu este cel despre care a scris deja toată presa

Simona Halep a publicat pe rețelele de socializare numeroase buchete de flori, ceea ce arată…

6 minute ago

Vremea o ia razna la final de săptămână. Prognoza ANM s-a modificat

Vremea o ia razna de vineri, 17 mai. ANM a revizuit prognoza meteo și prevede…

37 de minute ago

Două planete aduc noroc și belșug pentru mai multe zodii. Zodia care poate să își îndeplinească o mare dorință până pe 31 Mai

Cristina Demetrescu vestește o perioadă favorabilă pentru câteva semne zodiacale. Dorințele cele mai mari se…

o oră ago

Aurul verde: infuzia antiinflamatoare ancestrală asiatică care este cheia tinereții

Printre curiozitățile pe care le ascunde ceaiul verde, una dintre cele mai frapante este faptul…

2 ore ago

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli de inimă în decurs de un an după naștere

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli cardiace. Există o creștere semnificativă a riscului de a…

2 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică