sâmbătă, martie 25, 2023

Raed Arafat, despre relaxarea totală preconizată din 15 iunie: Dacă revenim acum la situația dinaintea virusului, va fi o mare greșeală pe care o vom plăti scump.

Secretarul de stat Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă – DSU, nu susține ridicarea stării de alertă, după data de 15 iunie și chiar prezintă românilor în culori gri această ipoteză. Este conștient de nerăbdarea populației de a se simți liberă total, însă e de părere că nu e indicat să riscăm. Virusul încă este activ printre noi, chiar dacă nu cu la fel de multă forță.

Te-ar mai interesa: Vindecări miraculoase de boli grele făcute de Arse...

El a precizat că ar mai fi nevoie de puțin timp, ”o săptămână, două, trei”, pentru ca autoritățile să fie sigure că pericolul a trecut și a recomandat românilor să mai aibă răbdare.

Arafat a explicat luni că încă nu am scăpat de epidemia de coronavirus și, în consecință, este în continuare nevoie de un cadru legal care să permită impunerea anumitor restricții.

Șeful DSU spune că, dacă se renunță la orice fel de restricții, am putea avea de-a face cu o mare greșeală pe care să o plătim scump cu toții.

„Din perspectiva mea, v-am spus că trebuie să continuăm clar cu o modalitate de a putea coordona și a lua anumite măsuri. Acest lucru ni-l permite deocamdată starea de alertă.

Te-ar mai interesa: Semnele și simptomele timpurii a unui infarct. Sun...

Din 15 iunie trebuie să analizăm cum se va putea. Poate cu starea de alertă, dar cu mai puține restricții. Dacă nu va fi starea de alertă, vedem care va fi.

Dacă lăsăm totul și spunem că revenim la situația dinaintea virusului, eu cred că e o greșeală pe care o vom plăti scump. Trebuie găsită o soluție, pentru că noi nu putem în 15 iunie să revenim la o normalitate totală.

Trebuie să lăsăm această dorinţă ca la copii mici: ‘Vreau totul acum!’ Trebuie să avem înţelepciunea şi răbdarea să mai aşteptăm. Este vorba de o săptămână, două, trei”, a mai precizat Raed Arafat.

Te-ar mai interesa: STUDIU. S-a aflat care este legătura dintre colest...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private