Categories: Ştiri sănătate

Rafila, despre testarea antidrog în şcoli: Nu facem testare de dragul testării

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, susţine că testarea antidrog în şcoli se va face la solicitarea părinţilor, dacă aceştia au suspiciuni legate de copilul lor şi că nu se va face testare de dragul testării.

Potrivit ministrului, sunt două tipuri de teste, cele rapide în care testarea se face prin urină sau salivă şi cele care se fac din sânge. ”Noi suntem la începutul unui drum. A fost semnat de curând, în urmă cu trei zile, un parteneriat la sediul MAI cu 8 instituţii guvernamentale care să reglementeze această problemă.

Problema legată de trafic şi de accesul la droguri este o problemă care nu poate fi sub controlul Ministerului Sănătăţii decât în foarte mică măsură”, a declarat Alexandru Rafila.

Testarea trebuie făcută numai cu acordul părinţilor”

Ministrul a precizat că testarea elevilor în şcoli se va face pentru a ajuta copiii şi de asemenea, se va face cu acordul părinţilor. ”Trebuie să înţelegem de ce facem testarea. Nu facem testare de dragul testării, ci ca să putem să ajutăm un copil, familia acelui copil să poată să primească un diagnostic în cazul în care există suspiciuni de substanţe psihoactive, să aibă consiliere psihologică, tratament şi să se reinsereze în societate.

Testarea trebuie făcută numai cu acordul părinţilor, la solicitarea acestora, dacă au suspiciuni legate de copilul lor sau la solicitarea personalului didactic dintr-o anumită şcolară, dar, tot aşa, după acordul părinţilor”, a adăugat Rafila, potrivit News.ro.

Ministrul a explicat şi cum se va face testarea elevilor în şcoli, împotriva drogurilor sau a altor substanţe interzise. ”Există două tipuri de teste: teste rapide care sunt simplu de utilizat, se face testare din urină sau din salivă, iar rezultatul pozitiv al unui test nu înseamnă că au automat o confirmare a consumului de droguri, el trebuie ulterior confirmat printr-un test care se face din sânge şi care sigur că presupune o pregătire şi o intervenţie de natură medicală”, a declarat Rafila.

Recent Posts

Carmen Harra, despre rețeta care a învățat-o de Dalai Lama: E cel mai bun tratament pentru cancer

Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…

9 ore ago

Fructe pe care ar trebui să le mănânci zilnic dacă ești stresat, potrivit unui medic

Fructele care combat stresul. consumul de fructe poate aduce o multitudine de beneficii pentru sănătate,…

9 ore ago

Horoscop 17 mai 2024. Scorpion, trebuie să amâni deciziile importante. Capricorn, latura ta creativă este perfect aliniată

Horoscop 17 mai 2024. Problemele domestice sunt primordiale pentru nativii din zodia Rac. Pentru cei…

10 ore ago

Retenția de apă, semnul unei boli de inimă. Cum eliminăm apa în exces

Excesul de lichide din organism poate fi cauzat de diferite motive, cum ar fi consumul…

10 ore ago

A avut dureri de cap luni întregi, a mers la spital și i-a uimit pe medici / FOTO

Durerea de cap cauzată de un vierme parazitar este extrem de rară, deoarece de obicei…

11 ore ago

Cum a reușit un medic să se vindece de o boală incurabilă pe creier

Tumoare pe creier. O tumoare pe creier este o creștere anormală a celulelor în interiorul…

11 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra