Categories: Ştiri sănătate

Regele Charles al III-lea este sfătuit să renunțe la tron. Care sunt motivele

Regele Charles al III-lea este sfătuit să renunțe la tron în favoarea fiului său, prințul William. Regele ar suferi și de o boală gravă degenerativă.

Specialiștii consideră că Regele Charles al III-lea nu își dorește această funcție si că ar putea să să abdice în favoarea fiului său, William.

El este cel mai în vârstă moștenitor al coroanei care urcă pe tronul Marii Britanii, iar asta ar putea fi o problemă, notează evz.ro.

De altfel, Regele Charles al III-lea este cel mai în vârstă moștenitor al coroanei care urcă pe tronul Marii Britanii, iar unii specialiști consideră că el nu ar putea face față provocărilor și că asta ar trebui să-l determine să abdice în favoarea fiului său, pentru a se putea retrage onorabil.

Potrivit acestora, Charles nu ar trebui să uite că are deja 73 de ani și că domnia lui nu va fi lungă. Mai mult, regele are o responsabilitate uriașă după moartea mamei sale.

În opinia analiștilor, cea mai bună decizie a lui Charles ar fi să renunțe în  favoarea fiului său, prințul William, cedându-i tronul.

În loc de pensie…

Timpul s-a scurs în defavoarea lui Charles: acel timp în care el putea să ofere toată energia, având, totodată, suficient răgaz pentru a-și pregăti și dezvolta acțiunile, s-a redus foarte mult.

După ce a așteptat întreaga sa viață de adult, până la ce ar trebui să fie pensionarea, să-și ia locul pe tron, Charles trebuie să simtă că nu va avea mult de slujit.

Dacă vreunul din comportamentul său din ultimii 35 de ani poate fi luat drept dovadă, aș sugera că ultimul lucru pe care îl dorește să fie este rege.

Nici soția sa, Camilla, nu și-a exprimat prea mult apetit pentru slujba de regină consoartă”, scrie Zulfikar Abbany într-un editorial publicat duminică de Deutsche Welle, citat de evz.ro.

Regele Charles nu a lăsat niciodată impresia că-și dorește să fie rege și, în ultimele zeci de ani, și-a arătat pasiunea pentru gătit, pentru conservarea tradițiilor, pentru mediu, pentru diverse proiecte caritabile.

Mai mult decât atât, a avut mereu obiceiul de a spune exact ce gândește fără teamă că ar putea deranja. Iar toate astea s-ar putea schimba acum, când are deja 73 de ani…

De ce nu putea renunța automat

Un expert în dreptul constituțional britanic a explicat ca Charles nu putea să renunțe pur și simplu la tron înainte de încoronarea sa.

„Legea succesiunii din 1701 prevede că orice schimbare trebuie să fie aprobată de guvern și de Parlament”, a explicat Dr. Robert Morris, membru al departamentului de drept constituțional de la University College London, arătând că probabilitatea ca acest lucru să se întâmple era nulă:

„William însuși nu și-ar dori acest lucru și, dacă ar încerca cineva, nu ar fi fost votată.”

În schimb, Charles își poate păstra tronul câțiva ani înainte de a-l ceda fiului său, crede expertul. „Ar fi perfect normal ca regele Charles să vrea să-și asume tronul și să-și îndeplinească sarcinile pentru care s-a pregătit atât de mult.

Dar unii ar putea considera că e la fel de normal dacă un bărbat care acum are deja 73 de ani și-a făcut treaba de ceva timp înainte de a-i preda lui William”, a arătat Morris, potrivit Deutsche Welle.

Ar putea suferi de Alzheimer

Dar pe lângă toate acestea, regele ar suferi și de o boală gravă, degenerativă. Potrivit unor zvonuri, acesta ar suferi de boala Alzheimer, lucru care provoacă îngrijorare în Casa Regală a Marii Britanii.

Revista „People” susţinea cu mult timp în urmă că ar fi în posesia unui raport medical secret care confirmă faptul că Charles suferă de Alzheimer, acesta fiind motivul pentru care există posibilitatea ca Prinţul William să urce pe tron după Regină.

Potrivit tabloidului InTouchWeekly, o sursă a dezvăluit că moștenitorul tronului le-a spus celor dragi că aude oameni morți.

„A primit chiar și o tablă Quija pentru a lua legătura cu unchiul său, Earl Mountbatten, decedat de mult. Dar cel mai îngrijorător este pierderea memoriei. Charles devine mai uituc pe zi ce trece.

Soția lui, Camilla, și valeții personali trebuie să-i reamintească totul și trebuie să-l urmărească în mod constant”, a spus sursa în 2021, potrivit tabloidului.

Recent Posts

Un adolescent de 14 ani a murit după ce a mâncat un singur chips picant. Ambalajul avertiza că provoacă „durere intensă”

Tragedie în America, unde un adolescent a murit după ce a mâncat un chips extrem…

36 de minute ago

Pensionarii care pot încasa până la 1.000 de lei în plus. Ce condiție trebuie să îndeplinească

Pensionarii care pot încasa până la 1.000 de lei în plus. Pensionarii și persoanele în…

o oră ago

Horoscop zilnic 17 mai. Certuri și discuții. Află care sunt zodiile care vor avea parte de dezamăgiri

Horoscop 17 mai 2024. Află care sunt predicțiile astrelor pentru toate semnele zodiacale, în materie…

2 ore ago

Psoriazis: Cauze, simptome și tratament

Psoriazis: este o boală inflamatorie cronică care afectează aproximativ 2% din populația generală. Deși încadrat…

2 ore ago

Vreme de coșmar în Italia, cu urmări și în România. Ploi și inundații fără precedent în ultimile secole

Alertă METEO: Vremea rea continuă în nordul Italiei, în special în regiunile Lombardia și Veneto.…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică