sâmbătă, decembrie 10, 2022

Căderea părului este provocată de o multitudine de factori, precum stresul și predispoziția genetică. Majoritatea populației trece la un moment dat printr-un astfel de episod, însă anumite persoane se confruntă cu această problemă pe termen lung, riscând pierderi ireversibile. 

Pierderea părului poate fi oprită prin diferite metode și tratamente, în funcție de severitatea formei manifestate. În cazuri minore, părul poate fi revitalizat cu ajutorul unor remedii naturale simple.

Te-ar mai interesa: De ce e normal să răcim mai des iarna și care e pa...

Remedii naturale pentru căderea părului

Doza de Sănătate recomandă anumite remedii puternice și eficiente, potrivite pentru a diminua efectele negative cauzate de căderea părului.

Infuzia de rozmarin și urzică combate căderea părului

Acest tratament este pur și simplu fantastic. Este o rețetă clasică, folosită de foarte mult timp pentru a stopa căderea părului în cazul bărbaților. Urzica blochează producția hormonului dihidrotestosteronu (DHT), care este responsabil de apariția cheliei la bărbați.

Cum se prepară acestă infuzie? Foarte simplu. Ia câteva frunze de urzică și o crenguță de rozmarin și fierbe-le într-o cană de apă. Lasă infuzia să se răcească și aplică lichidul pe părul ud, masând încet. Clătește-te cu apă caldă.

Te-ar mai interesa: Medicii au sfătui o gravidă să renunțe la sarcină ...

Tratamentul cu coada calului și mușcată

Această combinație este ciudată, dar foarte utilă. Eficacitatea ei este dată de faptul că planta coada-calului conține cisteină, seleniu și siliciu, nutrienți care întăresc rădăcina firulului de păr și stimulează creșterea acestuia. Combinată cu mușcata, coada-calului hrănește foliculul și stimulează dezvoltarea unui nou fir de păr.

Te-ar mai interesa: De ce să bei ceai zilnic? Efectul pe care îl produ...

Pentru a prepara acest tratament pentru căderea părului trebuie să fierbi în 250 ml de apă 7 lingurițe de coada-calului mărunțită și 5 frunze de mușcată. Este foarte simplu. Lasă mixtura să se răcească și aplic-o apoi pe părul umed. Fă un masaj viguros și nu o îndepărta. De asemenea, nu folosi uscătorul. Lasă părul să se usuce singur. Aplică acest tratament de trei ori pe săptămână.

Te-ar mai interesa: Divorțul anului în România. Își spun ADIO după o c...

Aloe Vera

Folosirea cristalelor de aloe vera pentru spălarea părului este recomandată mai ales în cazul persoanele care se confruntă cu problema căderii părului.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private