Cele mai eficiente remedii naturiste pentru simptomele menopauzei. Mențin echilibrul hormonal și ameliorează bufeurile

Remedii naturiste pentru menopauză. Multe femei se tem riscurile asociate terapiei de substituție hormonală pentru a trata simptomele menopauzei și, în schimb, aleg să apeleze la metode alternative.

Deoarece femeile aflate la menopauză se confruntă cu niveluri fluctuante de estrogen și progesteron, acestea vor avea probabil probabilitate de simptome, inclusiv bufeuri, insomnie, depresie, dureri de sân și modificări de dispoziție.

Din fericire, există o serie de remedii naturale disponibile pentru a vă ajuta să faceți față. Doar asigurați-vă că vorbiți cu medicul dumneavoastră înainte de a începe să luați orice suplimente sau plante medicinale.

Remedii naturiste pentru menopauză: cohoș negru

Cohoșul negru este unul dintre cele mai populare și mai studiate remedii naturiste pentru bufeuri.  Este eficient în cazul femeilor care nu doresc să apeleze la tratamentele de substituție hormonală sau la antidepresive pentru a trata simptomele menopauzei.

Cohoșul negru se găsește sub mai multe forme: capsule, tablete sau ceaiuri.

Se pare că efectul lui este similar cu al serotoninei produse de creier, ameliorând depresia și reglând temperatura corporală.

Cu toate acestea, potrivit Centrului Național pentru Sănătate Complementară și Integrativă din SUA (NNCIH), cercetările rămân până în prezent mixte. În general, eficacitatea cohoșului negru ca tratament pentru menopauză rămâne să fie demonstrată.

Remedii naturiste pentru menopauză: vitamina D

Vitamina D este un element esențial pentru un organism sănătos. Promovează reînnoirea osoasă, creșterea normală a celulelor și echilibrul hormonal, care sunt toate importante pentru femeile aflate la menopauză.

Vitamina D este adesea denumită „vitamina soarelui”, deoarece organismul o produce ca răspuns la expunerea razelor soarelui.

Pe măsură ce femeile îmbătrânesc, capacitatea lor de a absorbi vitamina D scade, crescând riscul de pierdere densitatea osoasă. Acest lucru face ca necesitatea încorporării vitaminei D în dietă să fie mult mai importantă.

Pentru a obține doza zilnică recomandată de 600 de unități internaționale (IU), ieșiți afară pentru o plimbare de 15 – 20 de minute. Asigurați-vă că purtați protecție solară și o pălărie pentru a vă proteja pielea.

Dacă plouă sau nu puteți ieși afară, luați vitamina D sub formă de capsule.

Este important, de asemenea, să aveți în farfurie alimente cu un conținut ridicat de vitamina D. Astfel de alimente includ sardine, ton, somon sălbatic, lactate fortificate și ouă.

Acupunctura

Multe femei apelează la acupunctură pentru ameliorarea simptomelor menopauzei. Scepticii susțin că beneficiile acupuncturii sunt doar rezultatul efectului placebo, însă studiile au arătat că acupunctura ar putea fi o terapie eficientă.

Ginseng

Ginsengul este o plantă folosită pentru beneficiile sale terapeutice de cinci mii de ani de către chinezi, coreeni și americani. Poate fi folosit pentru a trata simptomele menopauzei cum ar fi:  oboseala, anxietatea și stres deoarece este considerat un  ingredient care oferă echilibru și energie.

Puteți lua ginseng sub diferite forme, inclusiv ceai, pulbere și extract.

Yoga

Yoga poate ajuta la ameliorarea iritabilității și a depresiei provocate de menopauză. Femeile raportează că tehnicile de relaxare și întindere din yoga ajută la echilibrarea stării de spirit, îmbunătățind, în același timp, starea de sănătate.

Încercați un curs blând de yoga o dată sau de două ori pe săptămână pentru a obține cele mai multe beneficii. După ce ai învățat elementele de bază, poți să îți dedici ceva timp pentru a te exersa în confortul propriei locuințe.

Recent Posts

Carmen Harra, despre rețeta care a învățat-o de Dalai Lama: E cel mai bun tratament pentru cancer

Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…

7 ore ago

Fructe pe care ar trebui să le mănânci zilnic dacă ești stresat, potrivit unui medic

Fructele care combat stresul. consumul de fructe poate aduce o multitudine de beneficii pentru sănătate,…

7 ore ago

Horoscop 17 mai 2024. Scorpion, trebuie să amâni deciziile importante. Capricorn, latura ta creativă este perfect aliniată

Horoscop 17 mai 2024. Problemele domestice sunt primordiale pentru nativii din zodia Rac. Pentru cei…

8 ore ago

Retenția de apă, semnul unei boli de inimă. Cum eliminăm apa în exces

Excesul de lichide din organism poate fi cauzat de diferite motive, cum ar fi consumul…

8 ore ago

A avut dureri de cap luni întregi, a mers la spital și i-a uimit pe medici / FOTO

Durerea de cap cauzată de un vierme parazitar este extrem de rară, deoarece de obicei…

9 ore ago

Cum a reușit un medic să se vindece de o boală incurabilă pe creier

Tumoare pe creier. O tumoare pe creier este o creștere anormală a celulelor în interiorul…

9 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică