Remedii pentru durerile de spate: schimbați aceste 5 obiceiuri pentru a elimina discomfortul fără medicamente

Remedii eficiente pentru durerile de spate. Durerile sunt o problemă extrem de frecventă cu care se confruntă oamenii de pretutindeni.

Fie că lucrăm în bucătărie, fie că ne ocupăm de treburile casnice sau stăm în fața laptopurilor și computerelor noastre, am avut dureri severe de spate de mai multe ori în viața noastră.

Dacă încercăm să ne dăm seama de motivul pentru care avem dureri de spate adesea, trebuie să ținem cont de faptul că aceste dureri sunt rezultatul unui număr de obiceiuri proaste care se acumulează în timp și ne provoacă suferință, mai degrabă decât să se întâmple ceva dintr-o dată.

Înainte de a va apuca sa rezervați o programare pentru fizioterapie, puteti face aceste 5 schimbari în viata dumneavoastră cu ajutorul cărora puteți preveni durerile de spate frecvente.

Remedii eficiente pentru durerile de spate: 1. Duceți o viață activă

Chiar dacă nu doriți să vă angajați în exerciții intense, obișnuiță-vă să faceți niște simple întinderi pentru a vă menține corpul activ. Exercițiile fizice și apa potabilă sunt două comportamente esențiale pentru a duce un stil de viață proactiv.

Exercițiile fizice reduc șansele de a dezvolta boli cronice, vă ridică starea de spirit și vă oferă mai multă energie, pe lângă faptul că vă ajută să mențineți o greutate sănătoasă. Pe de altă parte, apa potabilă ajută organismul să rămână hidratat, susține digestia și elimină poluanții.

2. Mențineți o postură corectă în timpul lucrului

Când utilizați un laptop la un birou pentru perioade lungi de timp, durerile de spate pot deveni mai severe. Pentru a evita înclinarea bărbiei în sus când lucrați la computer, plasați ecranul astfel încât să fie la nivelul ochilor.

Când utilizați un laptop, ridicați-l la nivelul ochilor și poziționați o tastatură și un mouse extern, astfel încât coatele să se poată sprijini la un unghi de 90 de grade.

Remedii pentru durerile de spate: 3. Echilibrați greutatea genții

Asigurați-vă că nu transportați mai mult de 10% din greutatea corpului atunci când transportați o geantă sau o geantă de mână.

Așezați bunurile grele în partea de jos a genții dacă trebuie să le transportați și mutați-vă geanta înainte și înapoi între umeri pe parcursul zilei.

4. Evitați pe cât posibil să vă cocoșați

Pentru a evita solicitarea excesivă a spatelui, este esențial să stați cu umerii relaxați și urechile aliniate cu șoldurile. Poziția proastă vă poate limita capacitatea de a face exerciții fizice. 

De asemena, poate promova un stil de viață sedentar, provocând disconfort la spate, scăderea flexibilității, probleme cu discul coloanei vertebrale și mobilitate limitată.

Remedii eficiente pentru durerile de spate: 5. Investiți într-o saltea bună

Dormitul pe o saltea de proastă calitate este de obicei principalul factor care contribuie la durerile de spate, care rezultă adesea din alinierea incorectă a coloanei vertebrale și distribuția inegală a greutății corporale.

Alegerea unei saltele care este bună pentru durerile de spate ajută la obținerea amestecului perfect de confort și sprijin.

Este esențial să cheltuiți bani pe o saltea de înaltă calitate pentru a asigura un somn profund și odihnitor, precum și pentru a preveni problemele de spate.

Recent Posts

Vremea o ia razna la final de săptămână. Prognoza ANM s-a modificat

Vremea o ia razna de vineri, 17 mai. ANM a revizuit prognoza meteo și prevede…

16 minute ago

Două planete aduc noroc și belșug pentru mai multe zodii. Zodia care poate să își îndeplinească o mare dorință până pe 31 Mai

Cristina Demetrescu vestește o perioadă favorabilă pentru câteva semne zodiacale. Dorințele cele mai mari se…

45 de minute ago

Aurul verde: infuzia antiinflamatoare ancestrală asiatică care este cheia tinereții

Printre curiozitățile pe care le ascunde ceaiul verde, una dintre cele mai frapante este faptul…

o oră ago

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli de inimă în decurs de un an după naștere

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli cardiace. Există o creștere semnificativă a riscului de a…

2 ore ago

Un adolescent de 14 ani a murit după ce a mâncat un singur chips picant. Ambalajul avertiza că provoacă „durere intensă”

Tragedie în America, unde un adolescent a murit după ce a mâncat un chips extrem…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică