Andreea Ciulac
Rețeta promite să le ușureze viața pacienților hipertensivi și nu numai. Ingredintele sunt dintre cele mai simple și economice, un plus pentru a încerca acestă combinație mediteraneană de arome.
Consumul unei porții de gazpacho, o supă mai neobișnuită, servită rece, poate reduce cu până la 27% riscul de hipertensiune, arată un studiu realizat de cercetătorii din Spania. Motivul? Roșiile, ingredientul de bază, conține beta-caroten, vitamina C și polifenoli-antioxidanți care cresc nivelele de oxid nitric, o moleculă care ajută vasele de sânge să se dilateze.
Uleiul de măsline și celelalte legume din supă au beneficii similare.
Iată rețeta:
Cum se face:
Tocați legumele grosso modo, apoi puneți-le în blender până obțineți un piure. Asezonați cu sare, piper și ulei de măsline și serviți imediat.
Mulți oameni includ ouăle la micul dejun. Dar cum afectează acest lucru ficatul? Nutriționistul rus…
Nostradamus, celebrul astrolog francez, a câștigat popularitate încă de la publicarea lucrării sale "Profețiile" în…
Boala Huntington este o afecțiune ereditară care provoacă degradarea progresivă a celulelor nervoase din creier,…
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat despre scandalul de la Spitalul Sfântul Pantelimon că a…
Oamenii de știință au studiat ani de zile efectul dietei şi al stilului de viaţă…
În contextul scandalului legat de medicul Cătălin Cîrstoiu, care s-a retras din cursa pentru Primăria…