Remediul minune împotriva stresului! Toți trebuie să știm asta despre această tulburare

Remediul minune împotriva stresului! Câți dintre voi nu v-ați confruntat cu o astfel de reacție a organismului  față de acțiunea externă a unor agenți cauzali (fizici, chimici, biologici și psihici)? Cu siguranță, se întâmplă, din când în când, cu o astfel de reacție neplăcută?

Stresul a devenit un fenomen curent în viața noastră. Întreaga societate suferă schimbari esențiale în cele mai diverse domenii, iar studenţii de la Institutul Politehnic Naţional (IPN) din Mexic s-au gândit la o metodă inedită de combaterea acestei tulburări.

Remediul minune împotriva stresului! Toți trebuie să știm asta despre această tulburare

O nouă invenție în combaterea stresului a fost creată de o echipă de studenți din Mexic. Astfel, ei au creat o gumă de mestecat care ajută la reducerea stresului, la furnizarea de energie pentru orgnism şi la depăşirea oboselii.

Cofeină şi ginseng

Produsul conţine ginseng, un antioxidant natural care luptă împotriva formării radicalilor liberi care provoacă îmbătrânirea celulară. Potrivit cercetătorilor, ideea este a unui produs ca o alternativă pentru populaţie la băuturile energizante, care au un conţinut ridicat de îndulcitori şi compuşi care produc efecte secundare. Produsul numit Cofee Gin, este potrivit pentru persoanele peste 18 ani care au un consum mare de energie, nu dă dependenţă şi nu are reacţii adverse, scrie Rador.

Guma de mestecat include cofeină şi ginseng în cantităţi mai mici decât cele recomandate oficial. O persoană ar trebui să consume 20 de tablete pe zi pentru a egaliza cantitatea de cofeină conţinută într-o ceaşcă de cafea.

Lesly Figueroa Santos, Brenda Hernández Velasco şi Mario López Luis, creatorii acestei gume de mestecat, detaliază faptul că băuturile energizante, pe lângă cofeină, conţin compuşi care modifică sistemul nervos, cum ar fi taurina. Cofee Gin nu conţine această substanţă şi procesul său de producţie este foarte economic.

Planta minune care învinge stresul

Ginseng era cunoscut în India antică, fiind menționat în Atharva-Veda pentru capacitatea de a da „forța unui taur” atât bărbaților tineri, cât și celor bătrâni. În China este utilizat de peste 5000 de ani pentru calitățile sale energizante și revigorante.

Multă vreme această plantă a fost considerată un remediu eficient în tratarea tuturor bolilor, opinie care încă mai stăruie și în zilele noastre. Proprietățile medicinale ale ginsengului sunt excepționale, potențialul său terapeutic fiind greu de egalat de oricare altă plantă medicinală.

Ginseng contribuie la sporirea randamentului fizic și mental, întărește memoria, fortifică sistemul nervos central și periferic, celulele nervoase, dezvoltă imunitatea organismului, stimulând activitatea factorilor de imunitate, facilitează circulația sângelui și însănătoșește sângele, acționează pentru întărirea și însănătoșirea aparatului cardiovascular. Ginseng este planta cu cel mai puternic efect de reîntinerire, potrivit healthline.com.

Planta conține multiple substanțe active importante cum ar fi: ginsenozide (circa 30 de derivați), glucozați, esență, tiamină, riboflavină, vitamine, saponine, suplimente alimentare cunoscute și ca panaxozide sau eleuthrozide, precum și un compus asemănător hormonilor sexuali.

Recent Posts

STUDIU. Condimentul care poate crește riscul de cancer de stomac

STUDIU despre un condiment comun. Consumul excesiv al unui condiment comun poate crește riscul de…

8 ore ago

Horoscop 18 mai. Astrolog: Capricornii pot fi ușor de păcălit. Mare atenție!

Astrologii vin cu veşti surprinzătoare pentru nativii celor 12 zodii. Gemenii pot acționa imoral, Racii…

8 ore ago

Cinci alimente benefice pe care toată lumea trebuie să le consume: Îmbunătățesc funcția rinichilor

O echipă internațională de medici nutriționiști a întocmit o listă cu cinci alimente benefice pentru…

9 ore ago

Totul despre boala rară și gravă care afectează hemoglobina: Tratamentul NU trebuie întrerupt

Talasemia majora este o boală genetica rară și gravă care afectează producerea de hemoglobina, proteina…

9 ore ago

Ce s-a întâmplat în corpul unei femeie care a urmat o dietă strictă

O femeie a urmat o dietă strictă cu apă două săptămâni. Ea a dezvăluit ce…

10 ore ago

De ce să mănânci fructe întregi în loc să bei sucuri. Vezi ce se întâmplă în corp

De ce să mănânci fructe întregi în loc să bei sucuri? Sucurile naturale sunt o…

10 ore ago

Citeste si: