miercuri, noiembrie 30, 2022

Remediul minune împotriva stresului! Câți dintre voi nu v-ați confruntat cu o astfel de reacție a organismului  față de acțiunea externă a unor agenți cauzali (fizici, chimici, biologici și psihici)? Cu siguranță, se întâmplă, din când în când, cu o astfel de reacție neplăcută?

Stresul a devenit un fenomen curent în viața noastră. Întreaga societate suferă schimbari esențiale în cele mai diverse domenii, iar studenţii de la Institutul Politehnic Naţional (IPN) din Mexic s-au gândit la o metodă inedită de combaterea acestei tulburări.

Te-ar mai interesa: Nu ignora transpirația urât mirositoare! Poate fi ...

Remediul minune împotriva stresului! Toți trebuie să știm asta despre această tulburare

O nouă invenție în combaterea stresului a fost creată de o echipă de studenți din Mexic. Astfel, ei au creat o gumă de mestecat care ajută la reducerea stresului, la furnizarea de energie pentru orgnism şi la depăşirea oboselii.

Cofeină şi ginseng

Produsul conţine ginseng, un antioxidant natural care luptă împotriva formării radicalilor liberi care provoacă îmbătrânirea celulară. Potrivit cercetătorilor, ideea este a unui produs ca o alternativă pentru populaţie la băuturile energizante, care au un conţinut ridicat de îndulcitori şi compuşi care produc efecte secundare. Produsul numit Cofee Gin, este potrivit pentru persoanele peste 18 ani care au un consum mare de energie, nu dă dependenţă şi nu are reacţii adverse, scrie Rador.

Te-ar mai interesa: Orice viitoare mamă trebuie să știe. Ce se întâmpl...

Guma de mestecat include cofeină şi ginseng în cantităţi mai mici decât cele recomandate oficial. O persoană ar trebui să consume 20 de tablete pe zi pentru a egaliza cantitatea de cofeină conţinută într-o ceaşcă de cafea.

Lesly Figueroa Santos, Brenda Hernández Velasco şi Mario López Luis, creatorii acestei gume de mestecat, detaliază faptul că băuturile energizante, pe lângă cofeină, conţin compuşi care modifică sistemul nervos, cum ar fi taurina. Cofee Gin nu conţine această substanţă şi procesul său de producţie este foarte economic.

Te-ar mai interesa: Alertă sanitară! Pericol mortal în coaja unei bana...

Planta minune care învinge stresul

Ginseng era cunoscut în India antică, fiind menționat în Atharva-Veda pentru capacitatea de a da „forța unui taur” atât bărbaților tineri, cât și celor bătrâni. În China este utilizat de peste 5000 de ani pentru calitățile sale energizante și revigorante.

Multă vreme această plantă a fost considerată un remediu eficient în tratarea tuturor bolilor, opinie care încă mai stăruie și în zilele noastre. Proprietățile medicinale ale ginsengului sunt excepționale, potențialul său terapeutic fiind greu de egalat de oricare altă plantă medicinală.

Te-ar mai interesa: Peste 70.000 de ore de consiliere psihologică pent...

Ginseng contribuie la sporirea randamentului fizic și mental, întărește memoria, fortifică sistemul nervos central și periferic, celulele nervoase, dezvoltă imunitatea organismului, stimulând activitatea factorilor de imunitate, facilitează circulația sângelui și însănătoșește sângele, acționează pentru întărirea și însănătoșirea aparatului cardiovascular. Ginseng este planta cu cel mai puternic efect de reîntinerire, potrivit healthline.com.

Te-ar mai interesa: Ce boli se pot moșteni de la părinți. Atenție la a...

Planta conține multiple substanțe active importante cum ar fi: ginsenozide (circa 30 de derivați), glucozați, esență, tiamină, riboflavină, vitamine, saponine, suplimente alimentare cunoscute și ca panaxozide sau eleuthrozide, precum și un compus asemănător hormonilor sexuali.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private