miercuri, mai 31, 2023

Bolile inflamatorii intestinale (BII) sunt cauzate de afecțiuni ale sistemului imunitar. Experții spun că stresul nu este o cauză directă, în timp ce sindromul colonului iritabil (SCI) este.

BII afectează întregul sistem gastro-intestinal. Simptomele includ cel mai frecvent crampe intestinale, balonare, constipație și diaree. Aceste simptome pot fluctua timp de zile, săptămâni sau chiar luni, notează Medical News Today.

Te-ar mai interesa: CNSU a aprobat Planul Național de Răspuns la Situa...

Bolile inflamatorii intestinale VS sindromul COLONULUI iritabil. Care este diferența dintre ele?

Boala Crohn și colita ulcerativă sunt cele mai frecvente forme de bolile inflamatorii intestinale.  Ambele implică o inflamație cronică a tractului digestiv.

În ciuda apariției bolilor inflamatorii intestinale, se pare că există o mare diferență între acestea și sindromul colonului iritabil (SCI).

Sindromul de colon iritabil

Dr. Abhik Bhattacharya, profesor asistent de medicină în la Mount Sinai, NY, a explicat care sunt diferențele între cele două afecțiuni.

Cele două afecțiuni nu sunt la fel. Bolile inflamatorii intestinale sunt o tulburare a interacțiunii dintre intestin și creier, care duce la diaree, constipație sau ambele, alături de balonare și durere și poate fi agravată sau precipitată de stres și anxietate. În timp ce Sindromul Colonului Iritabil poate include sângerare în scaune, diaree, dureri severe de burtă, pierdere neintenționată în greutate, febră, frisoane, dureri rectale, oboseală și multe altele.

Te-ar mai interesa: Dr. Alina Tănase: Cancerele de sânge se vindecă. F...

Stresul, una dintre cauzele sindromului colonului iritabil

Bolile inflamatorii intestinale sunt cauzate de afecțiuni ale sistemului imunitar, iar stresul nu este o cauză directă, în timp ce SCI  este, afirma medicul pentru sursa citată.

Colita Crohn și colita ulcerativă sunt cele mai frecvente forme de BII. Cu toate acestea, ele sunt afecțiuni distincte, iar oamenii nu le pot avea ambele.

„Puteți avea fie boala Crohn, fie colită ulcerativă”, a declarat Dr. Bhattacharya. „Cu toate acestea, la un număr foarte mic de pacienți, este greu de determinat dacă au boala Crohn sau colită ulcerativă. Cu toate acestea, boala se dezvăluie pe parcursul vieții unui pacient”.

Te-ar mai interesa: Cât de periculoasă este alergia la ambrozie. Român...

Dr. Bhattacharya a declarat că o „dietă fără gluten funcționează pentru persoanele cu boala celiacă și sensibilitatea la gluten non-celiacă”, dar nu va fi benefică pentru cei cu boli inflamatorii intestinale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private