Categories: Ştiri sănătate

Unii medici spun că nu vor consulta pacienți nevaccinați. ”Fiecare pacient va trebui să aibă dovada că s-a vaccinat”

Din cuprinsul articolului

Restricții pentru nevaccinați. Mai mulți medici români au declarat că nu au de gând să primească la consultații pacienți nevaccinați. Aceștia vor fi însțiințați, în momentul programării, că ar trebui să aducă dovada că s-au vaccinat împotriva Covid-19.

Motivul: de la 1 aprilie se renunță la consultații telefonice, iar medicii nu vor să riște să intre în contact cu un pacient posibil infectat.

„În Centrul nostru sunt trei specialități, din care doar una singură este în relație cu Casa (de Asigurări de Sănătate – n.r.), respectiv diabetul. Pentru pacienții cu diabet, CNAS-ul a permis consulatațiile la distanță, dar a anunțat că de la 1 aprilie se renunță la consultul la distanță, urmând să intrăm în regim normal, pacienții să vină în cabinet, fără să existe vreo finanțare pentru materiale de protecție, dezinfectanți și așa mai departe. OK, este decizia Casei.

Problema este că această decizie se bazează pe ideea că între 15 ianuarie și 1 aprilie, persoanele aflate la risc, cum este și cazul diabeticilor, și persoanele în vârstă cu boli cronice, în general, au timp să se vaccineze.

Restricții pentru nevaccinați

Dacă cineva nu vrea să se vaccineze este deja în afara acestui grup al oamenilor pentru care statul a decis să le asigure sursa de finanțare pentru a se vaccina și este decizia lor personală. În aceste condiții, și decizia noastră personală este că dacă cineva nu vrea să se vaccineze, să apeleze la alt cabinet. Este o chestie de respect reciproc a vieții atât a noastră, cât și a vieții lor. Noi suntem persoane de 60 de ani. Nu văd niciun motiv pentru care ar trebui să acceptăm o persoană care este posibil infectată și care i-ar putea infecta și pe alții, inclusiv pe noi”, a explicat dr. Sorin Paveliu, pentru digi24.

Medicul a mai precizat că programările se fac cu trei luni înainte, așa că fiecare pacient care sună este înștiințat de faptul că va trebui să aibă dovada de vaccinat, că s-a programat pentru vaccin sau că are o contraindicație extraordinară care îl împiedică să se vaccineze.

 

Recent Posts

Vremea o ia razna la final de săptămână. Prognoza ANM s-a modificat

Vremea o ia razna de vineri, 17 mai. ANM a revizuit prognoza meteo și prevede…

8 minute ago

Două planete aduc noroc și belșug pentru mai multe zodii. Zodia care poate să își îndeplinească o mare dorință până pe 31 Mai

Cristina Demetrescu vestește o perioadă favorabilă pentru câteva semne zodiacale. Dorințele cele mai mari se…

37 de minute ago

Aurul verde: infuzia antiinflamatoare ancestrală asiatică care este cheia tinereții

Printre curiozitățile pe care le ascunde ceaiul verde, una dintre cele mai frapante este faptul…

o oră ago

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli de inimă în decurs de un an după naștere

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli cardiace. Există o creștere semnificativă a riscului de a…

2 ore ago

Un adolescent de 14 ani a murit după ce a mâncat un singur chips picant. Ambalajul avertiza că provoacă „durere intensă”

Tragedie în America, unde un adolescent a murit după ce a mâncat un chips extrem…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică