joi, martie 30, 2023

Restricții pentru nevaccinați. Mai mulți medici români au declarat că nu au de gând să primească la consultații pacienți nevaccinați. Aceștia vor fi însțiințați, în momentul programării, că ar trebui să aducă dovada că s-au vaccinat împotriva Covid-19.

Motivul: de la 1 aprilie se renunță la consultații telefonice, iar medicii nu vor să riște să intre în contact cu un pacient posibil infectat.

Te-ar mai interesa: Avertismentul specialiştilor: O boală CARDIACĂ poa...

„În Centrul nostru sunt trei specialități, din care doar una singură este în relație cu Casa (de Asigurări de Sănătate – n.r.), respectiv diabetul. Pentru pacienții cu diabet, CNAS-ul a permis consulatațiile la distanță, dar a anunțat că de la 1 aprilie se renunță la consultul la distanță, urmând să intrăm în regim normal, pacienții să vină în cabinet, fără să existe vreo finanțare pentru materiale de protecție, dezinfectanți și așa mai departe. OK, este decizia Casei.

Problema este că această decizie se bazează pe ideea că între 15 ianuarie și 1 aprilie, persoanele aflate la risc, cum este și cazul diabeticilor, și persoanele în vârstă cu boli cronice, în general, au timp să se vaccineze.

Te-ar mai interesa: Dr. Radu Berceanu, medic oncolog cu performanțe în...

Restricții pentru nevaccinați

Dacă cineva nu vrea să se vaccineze este deja în afara acestui grup al oamenilor pentru care statul a decis să le asigure sursa de finanțare pentru a se vaccina și este decizia lor personală. În aceste condiții, și decizia noastră personală este că dacă cineva nu vrea să se vaccineze, să apeleze la alt cabinet. Este o chestie de respect reciproc a vieții atât a noastră, cât și a vieții lor. Noi suntem persoane de 60 de ani. Nu văd niciun motiv pentru care ar trebui să acceptăm o persoană care este posibil infectată și care i-ar putea infecta și pe alții, inclusiv pe noi”, a explicat dr. Sorin Paveliu, pentru digi24.

Te-ar mai interesa: INSP: Creştere bruscă a numărului de viroze. Peste...

Medicul a mai precizat că programările se fac cu trei luni înainte, așa că fiecare pacient care sună este înștiințat de faptul că va trebui să aibă dovada de vaccinat, că s-a programat pentru vaccin sau că are o contraindicație extraordinară care îl împiedică să se vaccineze.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private