Categories: Stil de viaţă

Rețeta minune a Elwirei Petre! Cum se prepară salata poloneză cu care i-a cucerit pe invitații de la Chefi la cuțite

Rețeta minune a Elwirei Petre! Cum se prepară salata poloneză cu care i-a cucerit pe invitații de la Chefi la cuțite.

Soția lui Mihai Petre a devenit cunoscută publicului larg după ce a participat la emisiunea Asia Express, de la Antena 1, competiție pe care cei doi au și câștigat-o.

Mihai, în vârstă de 42 de ani, și Elwira Petre, cu doi ani mai tânără, au făcut nunta pe 7 iunie 2008, la Palatul Știrbei și au împreună două fete superbe: Catinca, care are 8 ani, și Ariana, de 3 ani. Cei doi i-au impresionat pe telespectatori și cu dragostea pe care și-o poartă unul altuia. Frumoasa blondă va împlini pe 30 decembrie vârsta de 40 de ani.

Cum se prepară salata poloneză cu care i-a cucerit pe invitații de la Chefi la cuțite

Ulterior, Elwira Petre a participat și la emisiunea „Chefi la Cuțite”. Spre finalul ultimei ediții, concurenții au gătit antreuri și un desert. Invitații speciali ai ediției au fost Nea Mărin, împreună cu familia și câțiva dansatori care fac parte din ansamblul de dans de care se ocupă.

A fost momentul în care Elwira Petre, care a făcut parte din echipa lui Florin Dumitrescu, s-a remarcat cu o rețetă de salată festivă, cu origini poloneze, asemănătoare prin modul de preparare cu salata boeuf.

„Eu trebuia să fac salată boeuf, dar am zis să nu fac rețeta tradițională. Știam eu o rețetă pe care o fac de fiecare dată de Crăciun. Știu rețeta de când eram copil, o făceau mama și mătușa. Nici nu știu, de fapt, de unde este rețeta aceasta”, a spus soția lui Mihai Petre.

Nea Mărin și familia sa au fost atât de încântați de salata Elwirei încât și-au propus să-i ceară rețeta pentru a o adăuga meniului lor de Sărbători.

Rețeta minune a Elwirei Petre! Ingrediente

  • ceapă albă
  • castraveți murați
  • porumb
  • mazăre
  • piept de pui fiert
  • ouă fierte
  • ridichi roșii
  • orez
  • mărar proaspăt
  • pastă de hrean
  • muștar
  • maioneză
  • sare
  • piper

Cantitățile se ajustează în funcție de numărul invitaților.

Mod de preparare

Modul de preparare este identic cu cel al pregătirii salatei boeuf. Mai întâi, se fierb carnea, orezul, mazărea, ouăle.

Salata poloneză se poate potrivi cu cantități mai mari de muștar, maioneză, hrean, sare și piper, în funcție de preferințele fiecăruia.

Toate ingredientele se mărunțesc și se amestecă bine, potrivindu-se de sare, piper, muștar, maioneză, și hrean, în funcție de gust. Salata se servește rece.

Recent Posts

Un medic specialist prezintă cele mai comune cauze ale ale colesterolului mărit

Cele mai comune cauze ale ale colesterolului mărit. Alimentația, stresul sau greutatea excesivă sunt doar…

3 minute ago

Planta minune care te menţine sănătos! Aproape orice boală se poate vindeca

Planta minune care te menţine sănătos! Frunzele acestei plante conțin de două ori mai multă vitamina…

33 de minute ago

Obiceiul de Paște pe care toată lumea l-a uitat. Ce trebuie neapărat să faci

Sărbatorile pascale înseamnă tradiție , bucurie și reunire în toate culturile creștine. Aceste sărbători celebrează…

o oră ago

Medic român, sfaturi pentru o masă de Paște reușită. Atenție la ouă și drob

Medic român, sfaturi pentru o masă de Paște reușită. Sărbătorile Pascale se numără printre cele…

2 ore ago

Tradițiile ne pot îmbolnăvi. De ce să NU consumăm ouăle vopsite care s-au spart în timpul fierberii

Daca ouăle vopsite de paste s-au spart în timpul fierberii, nu exista un risc major…

2 ore ago

Ce nu ai voie să faci în Duminica Paștelui. Ține neapărat cont de aceste tradiții

Ce NU ai voie să faci în prima zi de Paște 2024. Creștinii ortodocși respectă…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Cancerul hepatic